Δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει ο πρίγκιπας Χάρι και να περνά απαρατήρητο από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτή τη φορά βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής επειδή που έσπευσε να βοηθήσει έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας ο οποίος έπεσε από το άλογό του κατά τη διάρκεια αγώνα πόλο με άλογα.

Ο 27χρονος Χάρι που έχει μάθει τεχνικές παροχής πρώτων βοηθειών πήδηξε στο χώμα και γύρισε τον Bash Kazi στο πλάι, τη θέση της ανάρρωσης.

Όταν ο Kazi άρχισε να συνέρχεται τον βοήθησε να σηκωθεί στα πόδια του. Ο 41χρονος έπαθε μία μικρή διάσειση αλλά ήταν πολύ σύντομα σε θέση να περπατήσει και λίγο μετά επέστρεψε στον αγώνα

Ειδικοί λένε πως η άμεση αντίδραση του Χάρι μπορεί και να έσωσε τη ζωή του αντιπάλου του. «Με δεδομένο πως ο πρίγκιπας είναι βετεράνος του Αφγανιστάν και στέλεχος του Βρετανικού Στρατού έχει καλή εκπαίδευση στην αντιμετώπιση τραυμάτων, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το ότι ήξερε τι να κάνει», είπε ο επικεφαλής του βρετανικού Ερυθρού Σταυρού. «Η απλή κίνηση του να γυρίσει τον άνδρα στο πλάι ώστε να αναπνέει καλύτερα είναι μία ενέργεια που μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου», πρόσθεσε.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα στη Βραζιλία και τα έσοδα από τον αγώνα διατέθηκαν για φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά φτωχά παιδιά στη Λεσότο της Αφρικής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο