Στην σημερινή εποχή άνθρωποι από όλο τον κόσμο πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι δυσαρεστημένοι από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και το σημερινό τρόπο ζωής.

Για τον λόγο αυτό βγαίνουν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο τρόπος για να στρέψουν τα βλέμματα πάνω τους είναι να διαμαρτυρηθούν γυμνοί.

Για να δούμε λοιπόν μερικές τέτοιες διαμαρτυρίες…

Χιλιάδες ήταν οι γυμνοί ποδηλάτες στο Περού το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, οι οποίοι απαιτούσαν από την κυβέρνηση τους να σταματήσουν οι εχθροπραξίες που αντιμετωπίζουν από τους αυτοκινητιστές.

Η αστυνομία της Αγγλίας σταμάτησε το μοντέλο Sophie Barrett, η οποία ως εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων PETA, θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει γνωστή η διαμαρτυρία τους ήταν κυκλοφορήσει ημίγυμνη.

Τον Ιανουάριο πολλοί εκπρόσωποι της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων «Igualdad Animal»διαμαρτυρήθηκαν μέσα σε κλουβιά προκειμένου να σταματήσουν να σκοτώνουν ζώα για την δημιουργία γούνινων παλτών.

Μια εκπρόσωπος, από την Ουκρανία, του γυναικείου κινήματος διαμαρτυρήθηκε γυμνή προκειμένου να σταματήσει η πορνεία. Η γυναίκα επηρεασμένη από το EURO 2012, το οποίο θα διοργανωθεί φέτος στην Ουκρανία, κράτησε μια κόκκινη κάρτα για να περάσει το μήνυμα της.

Πολλοί είναι εκείνου που διαμαρτυρήθηκαν τον Ιούνιο του 2011 στη Βαλένθια φορώντας πάνες και κατηγορούσαν τους πολιτικούς για την οικονομική κρίση και την επιβολή μέτρων λιτότητας.

Ένας άντρας γυμνός σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο μπροστά από το Big Ben κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας της Πρωτομαγιάς το 2010.

Η αστυνομία της Ινδίας συνέλαβε έναν άντρα που διαμαρτυρόταν φορώντας μονάχα τα εσώρουχά του.