Μαζικά απέρριψαν σήμερα Σύροι αντικαθεστωτικοί το σχέδιο του Συντάγματος και κάλεσαν σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος που θέλει να διοργανώσει το καθεστώς στις 26 Φεβρουαρίου.

«Το σχέδιο του Συντάγματος αφιερώνει στον πρόλογο και σε ορισμένα άρθρα του το πνεύμα του ισχύοντος Συντάγματος», εκτιμούν σε ανακοίνωσή τους οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, όργανο στο οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Οι αντικαθεστωτικοί καλούν το λαό να εμμείνει στην υλοποίηση των στόχων της επανάστασής που είναι η ανατροπή του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το σχέδιο του Συντάγματος χορηγεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας απόλυτα προνόμια και τον αναδεικνύει σε απόλυτο και αιώνιο ηγέτη, επιτρέπει την αναπαραγωγή του καθεστώτος και δεν εγγυάται, όπως και το σημερινό Σύνταγμα, το διαχωρισμό της εξουσίας, τονίζουν οι αντικαθεστωτικοί.

«Το καθεστώς δεν ενδιαφέρεται για τη βούληση των Σύρων, καθώς οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δεν πληρούνται και αυτός που επεξεργάστηκε το Σύνταγμα δεν είναι νόμιμος», προσθέτουν.