Το Ιράν πολεμάει την… Barbie!

Κλείνουν τα καταστήματα που την πουλούν


ΚΟΣΜΟΣ
16:38
20/01/2012
Το Ιράν πολεμάει την... Barbie!
3
loading

Εκστρατεία κατά της κούκλας Barbie έχει ξεκινήσει το Ιράν, που βάζει λουκέτο στα καταστήματα που την πουλούν, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να εξαφανίσει από τη χώρα το συγκεκριμένο «σύμβολο του δυτικού πολιτισμού»!

«Τα καταστήματα που πουλούν αυτές τις κούκλες διαπράττουν έγκλημα και η αστυνομία θα δράσει», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ήδη έχουν κλείσει δεκάδες καταστήματα και η αστυνομία απειλεί ότι η «σκούπα» θα συνεχιστεί. Αυτά τα παιχνίδια εισέρχονται παράνομα στο Ιράν και πωλούνται από καταστήματα παιχνιδιών, αλλά και παντοπωλεία.

Πριν μερικά χρόνια το Ιράν είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει δύο κούκλες, τη Σάρα και τη Ντάρα, οι οποίες προωθούν τις ιρανικές αξίες, ως εναλλακτικές λύσεις στην Barbie.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Dimitra27

  Η Σάρα, η Ντάρα και το κακό συναπάντημα......

  1. avatar John_Greco

   ΕΜΕΙΣ εδώ στο "Ελλάντα" έχουμε αναμαζέψει την Σάρα και την Ντάρα!! Αυτοί μια χαρά κάνουν και διαφυλάσσουν τις αρχές τους και την τιμή τους, άσχετα αν μερικοί θεωρείτε ότι είναι γελοίο να αντικατοπτρίζεται σε μια κούκλα! Κάθε χώρα ΠΡΕΠΕΙ να προβαίνει σε κινήσεις προστασίας των ιδεών της, άσχετα αν σε άλλες χώρες φαίνονται αστείες!
   Εμάς εδώ η πολύ αλληλεγγύη μας έχει καταστρέψει τα πάντα...

   1. avatar panayiotis

    John, σίγουρα η Ελλάδα δε μπορεί να διεκδικήσει το τίτλο της πιο οργανωμένξς και αδιάφθορης χώρας, όμως αυτό που συμβαίνει στο Ιράν, αν κατά κάποιο τρόπο συνέβαινε "στο Ελλάντα¨", θα ήσουν από τους πρώτους που θα το καταδίκαζαν. (φαντάσου μόνο να είχες κόρη και να της έδιναν με το ζόρι να παίζει μόνο με καμιά κούκλα καραγκούνα "την Αστέρω" και όχι με ότι την εντυπωσίαζε.) Θα έψαχνες στη μαύρη αγορά να τη βρεις για να μη στεναχωριέται το μικρό σου. Το θέμα όμως είναι βαθύτερο και άπτεται της πλύσης εγκεφάλου που γίνεται σε κάποιες θεοκρατικές χώρες ώστε οι μελλοντικές τους γενιές να είναι έτοιμοι να μαρτυρήσουν για το συμφέρον των μουλάδων και των Χομεινίδων, --Θα σου θυμίσω ότι στο πόλεμο Ιραν - Ιρακ, έστελναν στη πρώτη γραμμη πιτσιρίκια 10 και 14 ετών (είναι σίγουρο βέβαια - χωρίς όμως να το γνωρίζω - ότι τα δικά τους τα παιδιά, τα είχαν σπίτι στη ζεστασιά της μάνας) για να πολεμήσουν για τις αρχές της χώρας!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει