Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε μουσουλμάνα στη Γαλλία επειδή οδηγούσε φορώντας μπούρκα καθώς όπως ισχυρίστηκε αξιωματούχος το συγκεκριμένο ένδυμα περιόριζε το πεδίο της όραση της.

Οι αστυνομικοί που σταμάτησαν τη γυναίκα δήλωσαν ότι το να οδηγεί κανείς φορώντας μπούρκα είναι εξίσου επικίνδυνο με το να οδηγεί έχοντας πάγο στο παρμπρίζ, τρώγοντας ένα σάντουιτς ή καπνίζοντας ένα τσιγάρο.

Η γυναίκα κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο καθώς παρενέβη τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που ορίζει: «Το πεδίο της όρασης δεν θα πρέπει να περιορίζεται από άλλους επιβάτες, αντικείμενα που μεταφέρονται ή από μη διάφανα αντικείμενα στα τζάμια».

Μάλιστα οι αστυνομικοί προειδοποίησαν τη γυναίκα ότι ούτως ή άλλως παραβίαζε τον νόμο που είχε επιβληθεί πέρσι τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται οποιοσδήποτε να κρύβει το πρόσωπο του δημοσίως, είτε βρίσκεται σε δρόμο, καταστήματα ή εστιατόρια.

Σύμφωνα τέλος με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η γυναίκα οδηγούσε διστακτικά χωρίς να μπορεί να δει κανονικά.