Βαμμένα νύχια, extentions, άπειρες ώρες στο μακιγιάζ, ακόμη και σολάριουμ δοκιμάζουν οι υποψήφιες διαγωνιζόμενες των καλλιστείων. Πόσο φυσιολογική φαίνεται όμως όλη αυτή η διαδικασία όταν τα επίδοξα μοντέλα δεν είναι καλά-καλά ούτε δέκα ετών;

Η νέα μόδα που έχει δημιουργηθεί στην Αμερική με τα παιδικά καλλιστεία έχει προκαλέσει την οργή ψυχολόγων και θεατών.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Espresso», μόλις πριν από λίγες μέρες το ριάλιτι πρόγραμμα «Toddlers and Tiaras» έκανε πρεμιέρα για τέταρτη σεζόν στην αμερικανική τηλεόραση, πυροδοτώντας εκ νέου αντιδράσεις. Το προκλητικό σόου δείχνει την καθημερινότητα μικρών κοριτσιών που συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας και διαγωνισμούς, ακόμη και αν δεν έχουν αρχίσει να περπατάνε, και ο λόγος φυσικά όχι μόνο για την πασαρέλα, αλλά γενικότερα, αφού μερικά κοριτσάκια που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία είναι κάτω από δύο ετών!

Την ίδια στιγμή, οι μαμάδες των μικρών κοριτσιών που θα συμμετάσχουν στα ετήσια παιδικά καλλιστεία «Miss America», τα οποία διοργανώνονται για τα μέσα Ιανουαρίου, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον διαγωνισμό ομορφιάς. Οι κόρες τους είναι συνήθως πέντε με εννιά ετών και υποβάλλονται σε αποτριχώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να φορέσουν και τεχνητή οδοντοστοιχία.

Το κακό είναι πως όλη αυτή τη θεότρελη μόδα που έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια στηρίζουν σημαντικά και τα σαλόνια ομορφιάς που έχουν ανοίξει για τη φροντίδα αποκλειστικά των ανήλικων πελατισσών.

Κοριτσάκια που θυμίζουν ανατριχιαστικές Μπάρμπι-μινιατούρες, με τη βοήθεια των «ειδικών» που φλερτάρουν με το χρήμα, βγάζουν τα φρύδια τους και βάφουν τα νύχια τους. Στην πασαρέλα, το μακιγιάζ και τα ρούχα τους θυμίζουν -θα έλεγαν πολλοί- εκείνα της Τζούλια Ρόμπερτς στο «Pretty Woman»!

Περίπου τρία εκατομμύρια κοριτσάκια εκτιμάται ότι έχουν περάσει τουλάχιστον μία φορά από πασαρέλα στις ΗΠΑ. Οσον αφορά τις μητέρες τους; Κάποιες από αυτές θεωρούν ότι ντύνουν τα παιδιά τους έτσι περισσότερο ως παιχνίδι και όχι γιατί θέλουν να τα παρουσιάσουν σαν μικροσκοπικές σεξοβόμβες.

Αλλες πάλι, πολύ πιο τολμηρές, υποστηρίζουν ότι έκαναν παιδιά μόνο και μόνο για να τα τρέχουν κάθε Σαββατοκύριακο σε διαγωνισμούς ομορφιάς προκειμένου να γνωρίσουν τη δόξα.