Τη ζωή τους έχασαν δύο εργαζόμενοι σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στο Βιετνάμ όταν σημειώθηκε έκρηξη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Ακόμα τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό παραγωγής ενέργειας Χάι Πχονγκ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Το εργοστάσιο βρίσκεται υπό κατασκευή κι έχει ανατεθεί σε Κινεζική εταιρία.

«Είναι η δεύτερη θανατηφόρα έκρηξη μέσα σε ένα μήνα σε αυτό το εργοστάσιο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, Τραν Χούου Ναμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη σημειώθηκε όταν έξι εργαζόμενοι μετέφεραν δοχεία με χημικά από μια αποθήκη σε μία άλλη. Δύο Βιετναμέζοι εργάτες σκοτώθηκαν επί τόπου. Οι υπόλοιποι τέσσερις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Η έκρηξη διέλυσε την αποθήκη και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή, σύμφωνα με κρατική εφημερίδα.

Έως αυτήν την ώρα η ακριβής σύνθεση των χημικών που εξερράγησαν δεν είναι γνωστή καθώς οι αρχές πήραν δείγματα για δοκιμές, αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση από την Κινεζική εταιρία που εκτελεί το έργο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.