Στο χωριό Huangluo, στην Κίνα τηρείται εδώ και 2.000 χρόνια μία εκπληκτική παράδοση. Η παράδοση θέλει τις γυναίκες να κουρεύουν μία φορά στη ζωή τους τα μαλλιά τους κι αυτό πριν παντρευτούν.

Αποτέλεσμα είναι να εξελίσσονται όλες οι γυναίκες σε… Ραπουνζέλ, εμφανίζοντας μαλλιά τόσο μακριά, όσο και η φανταστική πρωταγωνίστρια του γνωστού παιδικού παραμυθιού, το οποίο πλέον έχει μεταφερθεί στις οθόνες της τηλεόρασης. Τουλάχιστον 60 γυναίκες του χωριού ακολουθούν πιστά την παράδοση και έχουν φτάσει να έχουν μαλλιά που ξεπερνούν το ένα μέτρο μήκος.

hair3

Το χωριό απαρτίζεται από 78 οικογένειες, με συνολικά 600 άτομα και βρίσκεται σε μία εκπληκτική φυσική τοποθεσία. Τα πιο μακριά μαλλιά φτάνουν τα δύο μέτρα και 30 εκατοστά, ενώ το κλαμπ απαρτίζουν γυναίκες όλων των ηλικιών.

hair1

Η παράδοση αυτή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και θεωρείται η ατραξιόν της περιοχής. Όσο για το πώς τα καταφέρνουν, υπάρχει ένα μυστικό για τη διατήρηση των μαλλιών σε τόμο μεγάλο μήκος, το οποίο μεταφέρεται μόνο εντός της κοινότητας και πάλι μόνο από τις μεγαλύτερες γυναίκες, στις νεώτερες.

hair2

«Δεν κόβουμε τα μαλλιά μας από τότε που γεννιόμαστε. Όταν γίνουμε 18, κόβουμε για πρώτη φορά τα μαλλιά μας, σε μία τελετή που σημαίνει ότι είμαστε έτοιμες για γάμο», είπε μία από τις παλιότερες Ραπουνζέλ του χωριού.

hair5 hair4