Ομάδα μουσουλμάνων που καλύπτουν το πρόσωπο τους φορώντας το λεγόμενο «νικάμπ», προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από κυβερνητικό κτίριο στο Σεράγεβο, διαμαρτυρόμενες κατά της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας στους δημόσιους χώρους.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος και μία εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης, Νάτζα Ντιζντάρεβιτς, ανέφερε ότι η πρόταση νόμου για την απαγόρευση του «νικάμπ» αποτελεί προσβολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών να εκφράζουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ενώ τόνισε πως η ίδια, όπως και οι περισσότερες διαδηλώτριες, θα συνεχίσουν να φορούν το κάλυμμα προσώπου, ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο.

Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βοσνίας αναμένεται να εξετάσει την πρόταση νόμου το προσεχές διάστημα. Η  πρόταση αυτή αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων πολλών δυτικοευρωπαϊκών χωρών για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας, γεγονός που όπως ανέφερε ο εισηγητής της, βουλευτής Ντράγκο Κάλαμπιτς, ενδεχομένως να επηρεάσει την απόφαση της επιτροπής.