Κι όμως είναι γεγονός! Σύμφωνα με ισχυρισμούς δύο κορυφαίων βρετανικών πανεπιστημίων οι πιθανότητες να ανακαλυφθεί σπρέι ικανό να αποτρέπει τον αντρικό πληθυσμό να παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά, να πίνει αλόγιστα καθώς και να απατά δεν είναι αβάσιμες!

Σύμφωνα με την επαναστατική μελέτη επιστημονικών ομάδων των πανεπιστημίων Cardiff και University College London η αντρική παρεκκλίνουσα συμπεριφορά μπορεί να προβλεφθεί και κυρίως να αποτραπεί. Οι ερευνητές μελέτησαν τα επίπεδα νευροδιαβιβαστών και πιο συγκεκριμένα του γ-αμινοβουτυρικού οξέως, γνωστό ως GABA, σε άντρες που δεν είχαν ξεπεράσει το 30 έτος της ηλικίας τους.

Στη συνέχεια, από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι όσο πιο χαμηλά ήταν τα επίπεδα GABA στο προμετωπιαίο φλοιό τους τόσο περισσότερες ήταν οι πιθανότητες κάποιος να αντιδράσει απερίσκεπτα.

Το σπουδαίο πάντως είναι ότι αφού βρέθηκε η πηγή του κακού η επίλυση του προβλήματος αναμένεται να βρεθεί σύντομα καθώς επιστήμονες υπολογίζουν ότι η «θεραπεία» θα μπορούσε να βρεθεί στα επόμενα δέκα χρόνια.