Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού σε δύο πόλεις, το Ντέιρ Εζόρ και την αλ-Χούλα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συριακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άμπντελ Καρίμ Ριχάουι, είκοσι άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ Εζόρ. Μάλιστα οι ακτιβιστές ανέρτησαν και βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει πυκνό καπνό να υψώνεται από την πόλη

Στην περιοχή αλ-Χούλα, κοντά στην πόλη Χομς, έχασαν τη ζωή τους άλλοι εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ο ακτιβιστής Μοχάμεντ αλ-Χόμσι, μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Τζαζίρα, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν οι τραυματίες από την περιοχή γιατί συνεχίζεται ο βομβαρδισμός από το στρατό.

Σύμφωνα πάντα με τους ακτιβιστές, είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου οργανώθηκε μεγάλη διαδήλωση τη νύχτα του Σαββάτου.

Οι συγκρούσεις αυτές σημειώθηκαν λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα διεξαχθούν «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου.