Σε πεδίο μάχης είχε μετατραπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας η πόλη Χομς της Συρίας, όταν άρματα μάχης επιτέθηκαν σε συνοικίες της πόλης στη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τις συμπλοκές. 

Η πόλη Χομς που βρίσκεται 165 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, έχει καταστεί το επίκεντρο των επιχειρήσεων των ένοπλων δυνάμεων με στόχο να συντριβεί το κίνημα εναντίον του Άσαντ και να σταματήσουν οι διαδηλώσεις εναντίον του αυταρχικού καθεστώτος του που διαρκούν τέσσερις μήνες.

Συνολικά, τουλάχιστον 38 είναι οι νεκροί άμαχοι που σκοτώθηκαν στις κλιμακούμενες επιθέσεις σε κεντρικές συνοικίες της πόλης αυτήν την εβδομάδα, ενώ χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που διαδηλώνουν εναντίον του καθεστώτος και της δράσης του στρατού.

Διαδηλώσεις με αίτημα να τερματιστεί η εξουσία του Άσαντ ξέσπασαν στη συνοικία Μεντάν στη Δαμασκό, στην πολιορκημένη Χομς, στη Λαττάκεια στις ακτές, στη νότια πόλη Ντεράα και στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στην παραμεθόριο με τη σουνιτική καρδιά του Ιράκ.