Ιρανική βοήθεια στην Αργεντινή

Για τις έρευνες βομβιστικής επίθεσης 17 χρόνια μετά


ΚΟΣΜΟΣ
7:01
18/07/2011
Ιρανική βοήθεια στην Αργεντινή
loading

 Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Αργεντινή για την προσφορά του Ιράν να βοηθήσει στις έρευνες για την βομβιστική επίθεση εναντίον του εβραϊκού κέντρου ΑΜΙΑ στο Μπουένος Άιρες το 1994, που προκάλεσε το θάνατο 85 ανθρώπων, για την οποία οι δικαιοσύνη της Αργεντινής κατηγορεί Ιρανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Αργεντινής, ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από την επίθεση είναι και ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμάντ Βαντιχί.

Τοπικές εφημερίδες το σαββατοκύριακο φιλοξένησαν την ανακοίνωση της ιρανικής κυβέρνησης με την οποία προσφέρεται να αρχίσει συνομιλίες ώστε να «χυθεί άπλετο φως» στην υπόθεση.

«Το υπουργείο Εξωτερικών ελπίζει ότι θα λάβει επίσημη ανακοίνωση από το ιρανικό αντίστοιχο υπουργείο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αργεντινής στην οποία η προσφορά του Ιράν χαρακτηρίζεται «απροσδόκητη και θετική».

Από την πλευρά του το ΑΜΙΑ ανακοίνωσε πως δεν θεωρεί την πρόταση του Ιράν ειλικρινή. [Γνωρίζουμε το Ιράν πολύ καλά και θεωρούμε την προσφορά ως ένα αστείο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα είναι η 17 επέτειος της βομβιστικής επίθεσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει