Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο διοικεί τη Λευκορωσία με σιδηρά πυγμή, από το 1994 οπότε και ανέλαβε τα προεδρικά ινία της χώρας: φυλακίζει τους αντιπάλους του, συνθλίβει τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κ.α. Τώρα, ο ίδιος φαίνεται να κάνει σχέδια για τη μετατροπή του αυταρχικού καθεστώτος του, σε δυναστεία που θα θυμίζει αυτή του Κιμ Γιονγκ Ουν τη Βόρειας Κορέας, δίνοντας τη σκυτάλη της εξουσίας στον 11χρονο γιο του Νικολάι, ο οποίος έχει επιλεγεί ως κληρονόμος του.

Την περασμένη Κυριακή, «τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης» όπως έχει χαρακτηριστεί ο Λουκασένκο, ανανέωσε την πέμπτη θητεία του, μετά την επικράτησή του με ποσοστό 83,5% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, ποσοστό υψηλότερο και από αυτό που είχε συγκεντρώσει το 2010. Ο 61χρονος πρόεδρος, δεν συνοδευόταν από την εν διαστάσει σύζυγό του ή ακόμα και από τη φημολογούμενη ερωμένη του, αλλά από ένα μικρό ξανθό αγόρι με κοστούμι.

jasfgh1
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο με τον γιο του Νικολάι, κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές

Η προετοιμασία του «Kolya», όπως είναι ευρέως γνωστός, ξεκίνησε το 2008 όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών και εμφανιζόταν στο πλευρό του πατέρα του με στρατιωτική περιβολή  κατά τις στρατιωτικές παρελάσεις στο Μινσκ. Έκτοτε, έχει αναδειχθεί ως πρόεδρος της Λευκορωσίας εν αναμονή, συνοδεύοντας τον πατέρα του σε διπλωματικές αποστολές όπου οι ξένοι ηγέτες πρέπει να φέρονται στο νεαρό αγόρι ως έναν επίσημο προσκεκλημένο.

Σε ηλικία μόλις επτά ετών, είχε γνωρίσει τον Πάπα Βενέδικτο XVI, τον Ούγκο Τσάβες και τον πρόεδρος της Ρωσίας, εκείνη την εποχή, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος του έδωσε ένα χρυσό πιστόλι. Έχει παραστεί σε στρατιωτικές παρελάσεις με στολή παρόμοια με αυτή του πατέρα του και έχει φωτογραφηθεί σε στρατιωτικές ασκήσεις έχοντας μαζί του το χρυσό όπλο στη ζώνη του. Σύμφωνα με την Telegraph, όταν έκανε «κόλλα πέντε» με τον Τσάβες το 2012, το σακάκι του ανέβηκε και αποκαλύφθηκε ένα πιστόλι να κρύβεται στη ζώνη.

Ο Λουκασένκο δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα της μητέρας του Νικολάι, αλλά εικάζεται ότι είναι η Irina Abelskaya, η πρώην προσωπική γιατρός του και δεύτερη ερωμένη του από τότε που έγινε πρόεδρος. Σημειωτέων, ο Λουκασένκο έχει άλλους δυο γιους από την εν διαστάσει σύζυγό του.

jasfgh2
Ο 11χρονος Νικολάι με το χρυσό πιστόλι του
jasfgh3
Σε στρατιωτική επιθεώρηση μαζί με τον Πούτιν
jasfgh4
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο Νικολάι σε αναμνηστική φωτογραφία με το ζεύγος Ομπάμα