Ένοπλοι σταμάτησαν δύο λεωφορεία στη συνοικία Μπανάρας Τσόουκ του Πακιστάν και πυροβόλησαν αδιακρίτως εναντίον των επιβατών σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 από αυτούς και τραυματίζοντας 20, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαρφουντίν Μέμον, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της επαρχίας.
Όλοι οι δράστες διέφυγαν.

Πριν εκδηλωθεί η νέα αυτή επίθεση, αξιωματούχοι είχαν επισημάνει ότι σχεδόν 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης ημέρας βίαιων συγκρούσεων σε αυτή την πόλη του Πακιστάν.

Η κατάσταση στο Καράτσι είναι ιδιαίτερα τεταμένη μεταξύ του κόμματος Μουταχίντα Κουάμι (MQM, Ενωμένο Εθνικό Κίνημα), που έχει αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου ηγείται το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν (PPP), και του ANP (Εθνικό Λαϊκό Κόμμα, παραμένει στον συνασπισμό), που εκπροσωπούν διαφορετικές εθνοτικές κοινότητες.

Αλληλοκατηγορίες εκτοξεύονται ανάμεσα στα δύο κόμματα ότι προχωρούν σε στοχευμένες δολοφονίες μελών τους. Μέχρι στιγμής 12 άνδρες που φέρονται να ευθύνονται για κάποιες από τις δολοφονικές επιθέσεις έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με τον Μέμον.

Τοπικός αξιωματούχος της ασφάλειας δήλωσε ότι υπάρχει ένταση στις συνοικές Οράντζι και Κάσμπα, που βρίσκονται στο δυτικό Καράτσι και όπου σημειώνονται συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση. «Η αστυνομία και παραστρατιωτικοί κάνουν περιπολίες για να αποφευχθούν νέα βίαια επεισόδια», επεσήμανε ο Μέμον.

Η πακιστανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατήγγειλε την απάθεια της κυβέρνησης απέναντι στην αύξηση των εγκλημάτων στο Καράτσι επισημαίνοντας ότι 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή την πόλη από τις αρχές της χρονιάς, ενώ 748 είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια του 2010 και 272 το 2009.