Αν και σύμφωνα με τη λαογραφία μας το πουλί που αρέσκεται να διαπράττει το έγκλημα της κλοπής είναι η καρακάξα, σε αυτή την περίπτωση ισχύει όμως «το άλλος έχει το όνομα, άλλος την χάρη». Στο παρακάτω βίντεο πρωταγωνιστής είναι ένας γλάρος οποίος υποτίθεται ότι του «γυάλισε» μία φορητή κάμερα πολύ μικρού μεγέθους, την οποία και αρπάζει και με αυτή μαγνητοσκοπεί άθελά του την πτήση του πάνω από την πόλη των Καννών.

Το βίντεο ξεκινάει με τον ιδιοκτήτη της κάμερας να παραφυλάει στον κήπο ενός σπιτιού, την οποία και ακουμπάει στο έδαφος. Στο βάθος φαίνεται ο γλάρος, οποίος φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κάμερα, μέχρι που την παίρνει και αρχίζει να πετά, ενώ ακούγεται, προφανώς ο ιδιοκτήτης, να φωνάζει προς τον γλάρο.

Μετά από μία σύντομη πτήση, με τον γλάρο να βγάζει διάφορους ήχους, φθάνει στα τείχη του κάστρου. Εκεί μάλιστα αναφέρει και στην περιγραφή του βίντεο στο youtube, ο ιδιοκτήτης ότι την βρήκε. Είναι φυσικό να διερωτηθεί κανείς πώς ήξερε που κατέληξε ο γλάρος μαζί με την κάμερα για να καταφέρει να την πάρει πίσω. Ενώ ένα άλλο ερώτημα που διεγείρεται είναι και τι δουλειά είχε από την αρχή βράδυ στον κήπο ενός σπιτιού.

Το εν λόγω βίντεο στο youtube, έχει τιτλοφορηθεί με την μάρκα της βιντεοκάμερας και έχει «ανεβεί» όπως είπαμε από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη της κάμερα. Η συγκεκριμένη κάμερα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα πολύ σε αθλητικές εκδηλώσεις, τοποθετημένη πάνω στους αθλητές εξαιτίας του μικρού μεγέθους της. Σχεδόν όλα τα διαφημιστικά σποτ της έχουν αποκτήσει μεγάλο αριθμό επισκέψεων σε πολλά κοινωνικά δίκτυα, αλλά και ιστοσελίδες βίντεο.

 Ίσως αποδειχθεί να είναι ένα διαφημιστικό τρικ που αυτή τη φορά ξεκίνησε αντίστροφα, από ιστοσελίδα βίντεο δηλαδή για να διεγείρει ακριβώς περισσότερο την περιέργεια του κόσμου. Προς το παρόν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον γλάρο επί τω έργω.