Για να διεκδικήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μααρούφ Μπαχίτ και τη δημιουργία εθνικής κυβέρνησης συμφιλίωσης η οποία θα προχωρήσει σε πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις βγήκαν σήμερα εκατοντάδες Ιορδανοί στους δρόμους.

Επίσης, ορισμένοι από αυτούς ζητούσαν να ακυρωθεί η συμφωνία ειρήνευσης που υπέγραψε το 1994 η Ιορδανία με το Ισραήλ χαρακτηρίζοντάς την «σκανδαλώδη» ενώ κάποιοι άλλοι ζητούσαν να υιοθετηθεί μία ξεκάθαρη στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Οι διαδηλωτές προέβαλαν ως παράδειγμα για την απροθυμία της κυβέρνησης την παραίτηση του υπουργού Πληροφόρησης της Ιορδανίας Τάχερ Αντουάν, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου η παραίτησή του αποτελεί ουσιαστικά αντίδραση σε προτεινόμενους νόμους οι οποίοι κατά τη δική του κρίση περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης και αποτελούν ένα πισωγύρισμα στα κυβερνητικά σχέδια μεταρρυθμίσεων.

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα με τα οποία εξέφραζαν την αποφασιστικότητά τους λέγοντας τα εξής: «να διώξουμε την κυβέρνηση που δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις» και : «αυτών που κατασπατάλησαν τον πλούτο της χώρας».

Επίσης, κατήγγειλαν τη συμφωνία ειρήνευσης με το Ισραήλ επισημαίνοντας ότι είναι απλώς «χάσιμο χρόνου».