Μπορεί η επιθυμία ερμηνείας των νυχτερινών οραμάτων να μην είναι κάτι καινούργιο, αλλά ο παγκόσμιος ενθουσιασμός για τη βιομηχανία των ονείρων σίγουρα είναι.

Η Ντέμπι Γουίντερμπορν όταν ήταν στην εφηβεία της ανακάλυψε ότι ενώ ονειρευόταν συχνά, είχε συνείδηση του γεγονότος που ονειρευόταν, έτσι έβαλε σκοπό της ζωής της να μάθει να ερμηνεύει τα όνειρα. Ακολούθησαν σπουδές στην ψυχολογία και τις μυστικιστικές θρησκείες όπου τα όνειρα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το αποκορύφωμα του έργου της είναι η ίδρυση της «Ακαδημίας Ονείρων»,που αποτελεί νέα μόδα στο Λονδίνο, στόχος της είναι να μυήσει όλους όσοι είναι εξίσου παθιασμένοι με αυτήν στις διαφορετικές όψεις των ονείρων και στο τρόπο που αυτές συμβάλλουν στην ερμηνεία τους. Με σεμινάρια, εργαστήρια και ομάδες εξιστόρησης ονείρων βοηθάει πολύ κόσμο που ψάχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι προς την εξερεύνηση του εαυτού του.

Η κυρία Γουίντερμπορν, η οποία ίδρυσε την Ακαδημία της δύο χρόνια πριν, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

«Ο κόσμος το βλέπει ως μορφή θεραπείας. Πολλές θεωρίες υποστηρίζουν ότι τα όνειρα είναι μεταφορές του τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή μας»

Ωστόσο ψυχολόγοι και ψυχίατροι ανησυχούν ότι τέτοιου είδους ομάδες ονείρων μπορεί να έχουν επιβλαβή αποτελέσματα στην περίπτωση που τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία βγουν στην επιφάνεια από το υποσυνείδητο ερμηνευθούν λανθασμένα.