Η Antoinette Corlis είχε πάει πέρυσι διακοπές στην Καραϊβική, όπου γνώρισε τον Michael Lawrence, ο οποίος της ζήτησε αν μπορούσε να πάρει στη βαλίτσα της ένα μπουκάλι ρούμι, διότι δεν χώραγε στη δική του και θα του το επέστρεφε όταν θα συναντιόνταν στην Αγγλία.

Ανυποψίαστη η Corlis πήρε το μπουκάλι, όμως ο Lawrence δεν επικοινώνησε μαζί της, έτσι πήρε τη πρωτοβουλία και έκανε δώρο το ρούμι σε ένα φίλο της, τον Lascell Malcolm.

Ο άτυχος 63χρονος ταξιτζής, πατέρας δύο παιδιών, αποφάσισε να δοκιμάσει το ρούμι φέτος και αμέσως άρχισε να μη νοιώθει καλά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάτι και του έδωσαν εξιτήριο. Αμέσως όμως μόλις βγήκε από την πόρτα του νοσοκομείου έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε. Όπως διαπιστώθηκε ο θάνατός του οφείλονταν σε υπερβολική δόση κοκαΐνης.

Η σύνδεση του θανάτου του Malcolm  με το ρούμι έγινε αργότερα, όταν δύο φίλοι του Malcolm πήγαν στο σπίτι για να συλλυπηθούν την οικογένεια. Όταν λοιπόν τους προσέφεραν ένα ποτήρι από το ρούμι αμέσως το έφτυσαν γιατί είχε πολύ άσχημη γεύση. Αμέσως άρχισαν να μουδιάζουν. Τότε κατάλαβαν ότι κάποια σχέση μπορεί να είχε με το θάνατο του φίλου τους και πήγαν το ποτό για εργαστηριακή ανάλυση.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης  έδειξαν ότι μέσα στο ρούμι είχαν διαλυθεί 246 γραμμάρια κοκαΐνης. Ακόμη και μία κουταλιά από το ποτό ήταν ικανή να αποβεί μοιραία.

Ο μόνος που γνώριζε για την ύπαρξη της κοκαΐνης στο μπουκάλι είναι ο Michael Lawrence, ο οποίος και έχει συλληφθεί αλλά αρνείται τις κατηγορίες. Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.