Το ποσό του 1,2 δισ. δολαρίων θα πληρώσει η Nokia Siemens Networks για την εξαγορά του τμήματος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Motorola.

Με την κίνησή της αυτή, η Nokia Siemens Networks θα αποκτήσει σημαντική παρουσία στην αγορά της Βόρειας Αμερικής εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Η Nokia Siemens Networks –κοινοπραξία 50-50 με τη Nokia– έδωσε σκληρή μάχη για να παρουσιάσει κέρδη στην αγορά των 82 δισ. δολαρίων όπου διαπραγματεύεται εξαιτίας της ύφεσης.

Η κοινοπραξία έχει αρχίσει εδώ και καιρό να επιδιώκει πιο μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και επικράτηση έναντι του ηγέτη της αγοράς Ericsson. Η συμφωνία της με τη Motorola θα τη βοηθήσει να υπερισχύσει έναντι της Huawei.

Η Nokia Siemens έκανε μια προσπάθεια πέρυσι να εδραιώσει τη θέση της στη Βόρεια Αμερική μέσω της εξαγοράς της καναδικής Nortel ωστόσο, έχασε στις δύο βασικές δημοπρασίες περιουσιακών στοιχείων της χρεοκοπημένης ανταγωνίστριας εταιρείας: αρχικά από την Ericsson και στη συνέχεια από την Ciena Corp.