Ο υποψήφιος για την αρχηγία του Δήμου των Τιράνων, Έντι Ράμα, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανακοίνωσε τη νίκη του στις εκλογές στους οπαδούς του σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το όνειρο συνεχίζεται…»

Σημειώνεται ότι είχε διαφορά δέκα ψήφων από τον αντίπαλό του, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα άφησε ενδεχόμενα αμφισβήτησης του αποτελέσματος επισημαίνοντας ότι περιμένει την επίσημη ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο Έντι Ράμα δήλωσε: «Πέτυχα πολλές νίκες, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη» και στη συνέχεια την αφιέρωσε στην οικογένειά του. Επιπλέον επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη νίκη ανήκει σε εκείνους που τον ψήφισαν αλλά και σε αυτούς που δεν τον ψήφισαν. Ο Ράμα ευχαρίστησε τους ξένους παρατηρητές και κυρίως τους πρεσβευτές των δυτικών χωρών τους οποίους, χαρακτήρισε εγγυητές της λαϊκής ψήφου στην Αλβανία.

Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου το Σοσιαλιστικό κόμμα και η «Συμμαχία για το Μέλλον» κέρδισαν συνολικά σε 38 δήμους έναντι 27 που κέρδισε η «Συμμαχία για τον πολίτη», της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα στην κυβέρνηση. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και σ΄αυτές τις δημοτικές εκλογές, όπως και σ΄εκείνες του 2007, κέρδισε τους μεγάλους δήμους στη χώρα, όπως είναι το Δυρράχιο, το Ελμπασάνι, η Κορυτσά, το Φίερι, η Λιούσνια, το Μπεράτι, το Αργυρόκαστρο, οι Άγιοι Σαράντα, (μεταξύ αυτών και τη Χιμάρα).