Με τη μέρα της μητέρας να πλησιάζει όλο και περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον του κοινού για ζητήματα που αφορούν τόσο τη μητέρα όσο και το παιδί με την προσοχή να επικεντρώνεται κυρίως στον τρόπο που το κράτος προνοεί για αυτήν την όμορφη σχέση.

Σε αυτό επικεντρώνεται και η έκθεση της οργάνωσης «Save the Children», σύμφωνα με την οποία η Νορβηγία και η Αυστραλία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που διασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες για τις μητέρες.

Στον αντίποδα, στη χειρότερη χώρα αναδείχθηκε το Αφγανιστάν με την έρευνα να κατατάσσει τη συγκεκριμένη χώρα στην τελευταία θέση παρέα με τη Νιγηρία, το Τσαντ, τη Γουινέα, την Υεμένη κι τη σημερινή Γουινέα.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 164 χώρες ανάμεσα στις οποίες οι 43 του αναπτυγμένου κόσμου και οι 121 του αναπτυσσόμενου, κατατάσσουν την Ελλάδα στην 24η θέση ξεπερνώντας τις ΗΠΑ οι οποίες έπεσαν στην 31η θέση, ενώ πέρυσι βρίσκονταν λίγο παραπάνω, στην 28η.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες χώρες από αυτές που καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν κι άλλα προβλήματα καθώς μεγάλο ποσοστό των κατοίκων δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό.