Με υψηλότερα επίπεδα ραδιενέργειας από τα επιτρεπτά στην Ιαπωνία ανιχνεύτηκε μια εργαζόμενη στο πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊτσί της Φουκουσίμα.

Το επίπεδο της ραδιενέργειας στη γυναίκα μετρήθηκε στα τέλη Μαρτίου και βρέθηκε ότι είναι 17.55 μιλισίβερτ ξεπερνώντας το επιτρεπτό νόμιμο όριο των πέντε μιλισίβερτ για μία περίοδο τριών μηνών, ανακοίνωσε η εταιρία Tepco. Ωστόσο, η εταιρία προσθέτει ότι αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει κάποια βλάβη στην υγεία της γυναίκας.

Η γυναίκα εργάστηκε στους χώρους του εργοστασίου μετά την καταστροφή του ως συνέπεια του σεισμού και του τσουνάμι στις 11 Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji Press επικαλούμενο την TEPCO.

Η κυβερνητική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι η εργαζόμενη είναι η πρώτη γυναίκα που εκτίθεται σε επίπεδα ραδιενέργειας που ξεπερνούν το επιτρεπτό όριο από τότε που ενέσκηψε η πυρηνική κρίση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Tepco, η γυναίκα ενδέχεται να εισρόφησε ραδιενεργά υλικά την ώρα που έβγαζε την προστατευτική στολή και μάσκα κι ενώ βρισκόταν σε περιοχή όπου υπήρχε στο αέρα ραδιενεργή σκόνη, μετέδωσε το Jiji.

Η κυβέρνηση θέτει το όριο έκθεσης σε ραδιενέργεια για τις γυναίκες σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τους άνδρες λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανότητα εγκυμοσύνης.