Το πιο ζεστό Πάσχα από το 1960 ήταν το φετινό για τους Βρετανούς, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και πήγαν στις παραλίες! Το θερμόμετρο στα νοτιοδυτικά της χώρας άγγιξε τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές έφτασε τους 28, όταν η μέση θερμοκρασία για το μήνα Απρίλιο είναι μόλις 13 βαθμοί Κελσίου.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας, ο φετινός Απρίλιος ενδέχεται να είναι ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, ενώ οι θερμοκρασίες που κατεγράφησαν το Πάσχα ήταν οι υψηλότερες από το 1960.

«Πρόκειται για κάτι πολύ ασυνήθιστο για αυτήν την εποχή του χρόνου», λέει η μετεωρολόγος Ρεμπέκα Σέρουιν. «Προφανώς δεν είναι ασυνήθιστες οι υψηλές θερμοκρασίες τον Απρίλιο, όμως μιλάμε για περισσότερους από 10 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο για αυτήν την εποχή του χρόνου» πρόσθεσε.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι ταξίδεψαν μόνο στις νότιες ακτές της Βρετανίας το Σαββατοκύριακο ενώ στο Μπόρνμουθ πωλήθηκαν… 90.000 παγωτά. Σύμφωνα με τις τουριστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, τις επόμενες 10 μέρες, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν τη νότια Αγγλία και να περάσουν τουλάχιστον ένα βράδυ σε ξενοδοχείο.