Οι συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Νιγηρία, κατά τη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκαν έξι τζαμιά και μία εκκλησία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι σαράντα.

Ο επιθεωρητής που είναι υπεύθυνος για την αστυνομία στην πολιτεία Ταράμπα, Αλίγιου Μούσα δήλωσε ότι: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκαν έξι τζαμιά και μία εκκλησία».

«Η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία έχει μεταβεί στο σημείο.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Τρίτη στην πόλη Ουακάρι, στα δυτικά της πολιτείας, μεταξύ νεαρών μουσουλμάνων και χριστιανών με αφορμή την κατασκευή ενός τζαμιού στον περίβολο ενός αστυνομικού τμήματος, δήλωσε ο Μούσα.

Μία ομάδα νεαρών χριστιανών, που αντιτίθεντο στην κατασκευή του τζαμιού, το κατέστρεψαν. Σε απάντηση νεαροί μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε μία εκκλησία που βρισκόταν εκεί κοντά.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ταράμπα, μίας από τις 36 πολιτείες της Νιγηρίας, είναι χριστιανοί.

Ο πληθυσμός της Νιγηρίας, της πιο πολυπληθούς χώρας της Αφρικής με 150 εκατομμύρια κατοίκους, είναι στην πλειοψηφία του μουσουλμανικός στο βορρά της χώρας και χριστιανικός στο νότο. Οι συγκρούσεις με εθνοτικό ή θρησκευτικό χαρακτήρα είναι συχνές, κυρίως στο βορρά.