Οι αρχές στη Σενεγάλη συνέλαβαν έναν «αριθμό» ανθρώπων οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν πραξικόπημα στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σέιχ Τιντιάν Σάι.

«Ο κρατικός εισαγγελέας αποφάσισε να καταπνίξει εν τη γενέσει της μια συνομωσία που είχε στόχο την πραγματοποίηση πραξικοπήματος συλλαμβάνοντας έναν αριθμό ατόμων που είχαν κατονομαστεί ως συνωμότες», ανέφερε ο υπουργός σε ανακοινωθέν που διάβασε στην κρατική τηλεόραση.

Οι συλλήψεις ανακοινώθηκαν μερικές ώρες πριν πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πρόεδρο Αμπντουλαγιέ Ουαντέ, αργότερα σήμερα Σάββατο, στην πρωτεύουσα Ντακάρ. Την κινητοποίηση υποστηρίζει μια ευρεία συμμαχία κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Τιντιάν Σάι είπε ότι οι αρχές έμαθαν πως «κομάντος» που συνδέονται με οργανώσεις της αντιπολίτευσης σχεδίαζαν μια σειρά «υπονομευτικών και αποσταθεροποιητικών ενεργειών» στην πρωτεύουσα οι οποίες επρόκειτο να είναι αιματηρές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.