Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα πως ο πρίγκηπας Ανδρέας της Μεγάλης Βρετανίας είχε μια ιδιαίτερα δύσκολη συνάντηση με τη μητέρα του. Το θέμα ήταν το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει εδώ και 2 βδομάδες στη Μ. Βρετανία σχετικά με τη φιλία του πρίγκηπα με τον Τζέφρει Ειπστείν, έναν υπόδικο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στις ΗΠΑ.

Ο πρίγκηπας Ανδρέας κατηγορείται όχι μόνο για τη φιλία του με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία αλλά επίσης για το γεγονός ότι κανόνισε να χρησιμοποιήσει μια στρατιωτική βάση για να προσγειωθεί το ιδιωτικό του αεροπλάνο για να επισκεφτεί μια βασιλική κατοικία καθώς και για τα λεφτά που φαίνεται να έλαβε η πρώην γυναίκα του από τον Τ. Ειπστείν για να  ξεπληρώσει χρέη της.
Αν δεν κοπάσει ο θόρυβος, η βασίλισσα Ελισάβετ ξεκαθάρισε ότι οι δραστηριότητες του δούκα προσβάλουν την εικόνα της βασιλικής οικογένειας και πλήττουν τις προετοιμασίες του γάμου του πρίγκηπα Ουίλιαμ σε ένα μήνα. Σε αυτή τη περίπτωση αναμένεται να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας για το εμπόριο.