Σειρά διπλωματικών επαφών και συνομιλιών θα έχει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία και στο Βέλγιο, κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Τούρκου πρωθυπουργού στη Γερμανία βρίσκεται η ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς θα συμμετέχει σε συνάντηση που οργανώνει το τουρκο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης CeBIT.

Η Τουρκία αποτελεί σημαντικό συνεργάτη στη διοργάνωση της έκθεσης αυτής, στην οποία συμμετέχουν 90 τουρκικές εταιρίες. Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας υποδοχής τουρκικού εργατικού δυναμικού στη Γερμανία.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στο Βέλγιο πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο. Στο επίκεντρο των επαφών του Τούρκου πρωθυπουργού, θα βρεθούν ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ.