Να προστατεύσουν την εξέγερση που οδήγησε σε παραίτηση τον Χόσνι Μουμπάρακ από εκείνους που ενδέχεται να την εκμεταλλευτούν για δικό τους όφελος κάλεσε τους Αιγύπτιους η Μουσουλσμανική Αδελφότητα.

Ο Μοχάμεντ Μπαντί, ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης, δήλωσε ότι η εξέγερση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και ότι οι Αιγύπτιοι δεν θα πρέπει να δώσουν την ευκαιρία «στους καιροσκόπους να καρπωθούν την εξέγερση και τα επιτεύγματά της».

«Αυτή είναι μία Αίγυπτος που δεν μπορεί να εξαπατάται», πρόσθεσε σε σημερινό του μήνυμα το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Σε μία προσπάθεια να διαβεβαιώσει τους Αιγύπτιους που διερωτώνται για την επιρροή των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Μπαντί επανέλαβε ότι η οργάνωση δεν θα επιδιώξει την προεδρία ή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, που έχει υποσχεθεί το στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο κυβερνά επί του παρόντος τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η πιο καλά οργανωμένη δύναμη της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, έχει αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη από τις εξεγέρσεις που ανέτρεψαν τον Μουμπάρακ.

Ένα από τα μέλη της ανήκει στη δικαστική επιτροπή, η οποία διορίστηκε από το στρατιωτικό συμβούλιο για να προτείνει συνταγματικές τροποποιήσεις, ενώ το κίνημα χαίρει αναγνώρισης από το κράτος, το οποίο το είχε απαγορεύσει επί δεκαετίες.