Με μπαλόνια και τριαντάφυλλα στα χέρια, εκατοντάδες νεαροί Ιρακινοί διαδήλωσαν στο κέντρο της Βαγδάτης, με την ευκαιρία της γιορτής των ερωτευμένων. Οι διαδηλωτές δεν εκδήλωναν τον έρωτά τους για το έτερόν τους ήμισυ, αλλά την αγάπη τους για την πατρίδα τους, ενώ κατέκριναν τους πολιτικούς για «την απληστία τους».

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ-Μαλίκι δήλωσε ότι τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι «δίκαια» και απαίτησε από τους υπουργούς του να τα ικανοποιήσουν.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, οι διαδηλωτές μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες φώναζαν: «οι μορφωμένοι νέοι είναι στους δρόμους και τα τούβλα στην κυβέρνηση» και «μεγαλοκαρχαρίες κοιτάξτε τον πόνο μας».

Οι νεαροί δεν ξέχασαν και το αγαπημένου τους σύνθημα, «με το πνεύμα και το αίμα μας θυσιαζόμαστε για το Ιράκ», αντικαθιστώντας τη λέξη αίμα με τη λέξη αγάπη.
Τη διαδήλωση οργάνωσαν τρεις οργανώσεις, οι οποίες κάλεσαν τους οπαδούς τους να συγκεντρωθούν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ (Απελευθέρωσης) της Βαγδάτης για να διαδηλώσουν με αφορμή την γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου.

«Σήμερα δεν είναι μόνο μια ημέρα αγάπης για τους ερωτευμένους είναι επίσης και μια ευκαιρία για να εκφράσουμε την αγάπη μας προς την Βαγδάτη και να δείξουμε σε όλους ότι επιθυμούμε η πόλη μας να είναι όμορφη» εξήγησαν οι οργανωτές της πρωτότυπης διαδήλωσης.