Τραγικός ο απολογισμός των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες φυλές στην επαρχία Αμπιέι του Σουδάν, εν μέσω της ψηφοφορίας για το ιστορικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση του νότου. Όπως δήλωσε αξιωματούχος, τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 76 άνθρωποι.

Υπολογίζεται πως περίπου 50 νομάδες της φυλής Μισερίγια του βορρά είναι νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι είναι αστυνομικοί και νέοι του Αμπιέι.

Στην περιοχή αναμενόταν να διεξαχθεί χωριστό δημοψήφισμα την Κυριακή για να αποφασιστεί εάν θα προσαρτηθεί στο Βόρειο ή στο Νότιο Σουδάν, αλλά αναβλήθηκε όταν επικράτησε διχογνωμία μεταξύ των ηγεσιών των φυλών για το εάν οι Μισερίγια έχουν δικαίωμα ψήφου.

Παρατηρητές έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι οι εξελίξεις στην περιοχή αυτή μπορεί να αποτελέσουν τη σπίθα που θα προκαλέσει την επανέναρξη της σύρραξης ανάμεσα στο βόρειο και στο νότιο Σουδάν. Το 2008 συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες από το βορρά και το νότο στο Αμπιέι είχαν στοιχίσει δεκάδες ζωές και είχαν επιφέρει τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων πολιτών.