Με τόσα διαφορετικά στιλ, μάρκες και ποιότητες υφασμάτων, η αγορά ενός τζιν παντελονιού που εφαρμόζει άψογα στο σώμα μας, μπορεί να αποδειχθεί βασανιστική διαδικασία. Η ανταμοιβή όμως για όλο αυτόν τον χρόνο που θα ξοδέψουμε στα δοκιμαστήρια, είναι η απόκτηση ενός βασικού κομματιού που θα «ζήσει» πολλά χρόνια στην ντουλάπα μας.

Για να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη, στον παρακάτω οδηγό καταγράφουμε 5+1 δημοφιλείς γραμμές της σεζόν και πώς μπορούμε να τις φορέσουμε.

Πριν ξεκινήσετε για τα μαγαζιά…

…μετρηθείτε: Παραμένει άλυτο μυστήριο γιατί κάθε μάρκα βγάζει τα δικά της νούμερα, με αποτέλεσμα να φοράμε 36 στη μία και 40 σε μία άλλη. Για να βρείτε ποιο είναι το νούμερό σας, μετρήστε με μεζούρα τη μέση και την περιφέρειά σας και ελέγξτε το sizing chart κάθε εταιρείας. Μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο προκαταβολικά, αλλά θα γλιτώσετε πολύ περισσότερο χρόνο και εκνευρισμό στα δοκιμαστήρια.

…βρείτε το χρώμα σας: Το χρώμα που θα σας λύσει τα χέρια είναι το σκούρο μπλε: είναι διαχρονικό, ταιριάζει με όλα και με το κατάλληλο styling μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Φέτος στη μόδα είναι τα γκρι τζιν, μια απόχρωση την οποία μπορείτε επίσης να ταιριάξετε εύκολα με όλα τα χρώματα της ντουλάπας σας.

…επιλέξτε τη γραμμή που σας ταιριάζει: Ακολουθούν οι πιο δημοφιλείς γραμμές που φοριούνται φέτος για να ξεκινήσετε την αναζήτηση του ιδανικού τζιν!

Wide leg jeans

Ιδιαίτερα στιλάτα χάρη στη φαρδιά γραμμή τους, τα wide leg jeans εκπέμπουν δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Στα θετικά της χαλαρής φόρμας τους είναι ότι μπορούν να αναδείξουν τους περισσότερους σωματότυπους. Ειδικότερα, ένα ψηλόμεσο wide leg ταιριάζει, λόγω του τριγωνικού του στιλ, σε γυναίκες με ψηλά και αδύνατα πόδια. Αν ο σωματότυπός σας είναι μήλο, τότε συνδυάστε το με ένα στενό μπλουζάκι ή κορμάκι, και θα έχετε πετύχει το τέλειο street style outfit. Αποφύγετέ το αν ο σωματότυπός σας είναι με έντονες καμπύλες διότι δεν θα σας βολέψει ιδιαιτέρως.

Zara Z1975 Wide Leg – Μεσαία Μέση €29,95

Calvin Klein Ψηλόμεσο τζιν σε φαρδιά γραμμή €185,90

Mom fit jeans

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αγαπημένη γραμμή, καθώς ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους, ενώ προσφέρει εξαιρετική άνεση. Είναι η ιδανική λύση για γυναίκες που έχουν σωματότυπο κλεψύδρας, καθώς αναδεικνύει υπέροχα τις γυναικείες καμπύλες. Ειδικά αν βάλετε ζώνη, θα μπορέσετε να τονίσετε ακόμα περισσότερο τη μέση σας. Ενδείκνυται για όλους τους σωματότυπους.

Mango Τζιν mom comfort ψηλόμεσο €29,99

H&M Mom Ultra High Ankle Jeans34,99

Low rise jeans

Φέτος είδαμε την αναβίωση αρκετών trends των 00s, με τα χαμηλόμεσα τζιν να κυριαρχούν για μία ακόμη φορά σε πασαρέλες και street style. Αν και ευλόγως ταιριάζουν σε αδύνατα σώματα και petit γυναίκες, οι νέες γραμμές που λανσάρουν διάφορες μάρκες, τα κάνουν πιο «προσιτά» και για διαφορετικούς σωματότυπους. Αποφύγετέ τα αν αναζητάτε την άνεση, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν στις βολικές γραμμές της αγοράς.

Levi’s Superlow Jeans €80

Mind your Style μαύρο low rise τζιν €36

Slim fit jeans

Αν στο μυαλό σας το τζιν είναι συνυφασμένο με τη στενή γραμμή, τότε τα slim fit είναι για σας. Λίγο πιο χαλαρά από τα skinny, τα slim fit αγκαλιάζουν το σώμα, ενώ ταιριάζουν ιδανικά με μπότες ή μποτάκια. Η πιο ασφαλής επιλογή χρώματος για ένα τέτοιο τζιν είναι σκούρο μπλε, μαύρο ή γκρι. Θυμηθείτε πως το slim fit τζιν σας θα δείχνει καλύτερα, αν το συνδυάσετε με ένα φαρδύ πλεκτό ή ακόμα και ένα μακρύ παλτό. Αν έχετε έντονα πόδια, τότε επιλέξτε μια άλλη γραμμή στο νέο σας τζιν.

Stradivarius 1465 Slim – Fit mom jeans €19,99

H&M Curvy Fit Ultra High Ankle Jeggings €24,99

Bootcut jeans

Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα bootcut jeans, τα οποία κολακεύουν τις αδύνατες, τις γυναίκες με παραπάνω κιλά, τις ψηλές, τις petit, αλλά και τους περισσότερους σωματότυπους. Αν έχετε λίγο πιο πεταχτή κοιλίτσα, το bootcut είναι το ιδανικό σχέδιο για εσάς αφού καμουφλάρει όσα θέλετε να κρύψετε. Η συγκεκριμένη γραμμή «αγαπάει» και αναδεικνύει τις καμπύλες, κάτι που την κάνει μία από τις αγαπημένες μας.

Ralph Lauren High-Rise Boot Jean €169

Zara Τζιν ZW BOOTCUT με μεσαία μέση CONTOUR29,95

Star of the season: Cargo jeans

Όταν οι fashion influencers έβαλαν τα cargo pants στο street style τους, πολλοί θεώρησαν πως πρόκειται για ένα trend που δεν θα αντέξει στον χρόνο. Λίγα χρόνια αργότερα όμως, τα cargo jeans απέδειξαν πως μπορούν να αναβαθμίσουν το στιλ μας και να χαρίσουν άνεση. Κλέβοντάς τα από την ντουλάπα των αντρών, όλο και περισσότερες γυναίκες ασπάζονται τα cargo jeans, φορώντας τα σε διάφορα χρώματα και με διάφορους τρόπους. Θέλει προσοχή όμως: Αν δεν θέλετε να δημιουργήσετε πολλή πληροφορία, φορέστε τα cargo pants και Jeans σας με πιο ήσυχα και στενά κομμάτια. Είναι ιδανικά για τις γυναίκες που έχουν ίσιο σώμα, καθώς οι τσέπες που διαθέτουν μπορεί να προσθέσουν κιλά.

Pull & Bear Wide leg jeans με τσέπες €35,99

Mango Pocket cargo jeans €29,99

Θυμηθείτε: Όποια γραμμή κι αν επιλέξετε για το τζιν σας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα δείχνει τέλειο πάνω σας αν εσείς, φορώντας το, αισθάνεστε όμορφη. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε πως το τζιν που θα αγοράσετε, αρέσει πρωτίστως σ’ εσάς. Μόνο έτσι θα τραβήξετε όλα τα βλέμματα πάνω σας.