Καμία δεν γεννήθηκε επαγγελματίας μακιγιέρ, γι’ αυτό και τα λάθη είναι ανθρώπινα και αποδεκτά ακόμη και στο χώρο του μακιγιάζ. Αν, ωστόσο, θέλετε οι εμφανίσεις σας να μην χαρακτηρίζονται από υπερβολή, αλλά από επαγγελματισμό (ακόμη κι αν δεν είστε expert του χώρου) μπορείτε να αποφύγετε κάποια από τα πιο κοινά λάθη που κάνετε κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ σας και να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε ποια από αυτά εξοργίζουν στην κυριολεξία τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και συμβουλές για να τα αποφύγετε.

Τονίζετε πολύ τα φρύδια σας

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και να αφαιρέσουν χρόνια από την ηλικία σας. Αντιθέτως, η υπερβολή στη χρήση προϊόντων για το σχηματισμό των φρυδιών σας μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε πολύ επιτηδευμένες ακόμη και θεατρικές. Κάτι που έχει ξεπεραστεί εδώ και αρκετά χρόνια, με τους επαγγελματίες του χώρου να δηλώνουν περισσότερο λάτρεις του πιο φυσικού και ανεπιτήδευτου μακιγιάζ.

Χρησιμοποιείτε πολύ παλιά και βρώμικα πινέλα μακιγιάζ

Είναι γεγονός ότι τα πινέλα μακιγιάζ χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση απ’ όλες μας. Πόσο, συχνά, όμως τα καθαρίζετε σχολαστικά ή πότε ήταν η τελευταία φορά που αγοράσατε καινούρια; Τα βρώμικα πινέλα είναι γεμάτα βακτήρια που προκαλούν ξεσπάσματα στο πρόσωπο και αυτό είναι μόνο ένα από τα ανεπιθύμητα πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν πλένετε τα εργαλεία σας που επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα και την εφαρμογή του μακιγιάζ σας. «Δοκιμάστε να τα πλύνετε με ένα θρεπτικό σαπούνι. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, αγοράστε μερικά καινούρια πινέλα», λέει η καλλιτέχνης μακιγιάζ Katie Jane Hughes, στο Reader’ s Digest.

Επιλέγετε πολύ λαμπερά μπρόνζερ

«Η εφαρμογή ενός γυαλιστερού bronzer μπορεί να φαίνεται ψεύτικη, λασπώδης και ακατάστατη», λέει η Hughes. Αντιθέτως, μια ματ φόρμουλα θα ζεστάνει την επιδερμίδα σας και θα σας δώσει περισσότερο φυσική, ηλιόλουστη λάμψη χωρίς καμία υπερβολή.