Ζωγραφική αλλά και κολάζ, φαντασία και κέφι. Αυτά είναι τα συστατικά που θα κάνουν τα πασχαλινά σας αβγά μικρά αριστουργήματα. Τόσο, που μπορεί στο τέλος να μη σας κάνει πια καρδιά να τα σπάσετε και να τα φάτε…

Αβγά από σοκολάτα, νουγκατίνα και καρύδια

* Σπάστε λίγο την άκρη κάθε αβγού και αδειάστε το περιεχόμενο. Πλύντε το τσόφλι και αφήστε τα να στεγνώσουν. Μετά βάλτε μέσα εναλλάξ ζεστή σοκολάτα, νουγκατίνα και κομματάκια από καρύδια. Κουνήστε πάνω κάτω και αφήστε το αβγό να κρυώσει. Τώρα μπορείτε να ξεφλουδίσετε το…γλυκό σας αβγό!
* Στη συνέχεια τυλίξτε τα σοκολατένια αβγά σε πολύχρωμα σελοφάν, όπως τυλίγουν τις καραμέλες, ή δέστε το χαρτί με πολύχρωμες κορδέλες.

Στολισμένα με αποτυπώματα φυτών και λουλουδιών

* Αλείψτε με λίγο ασπράδι λουλούδια, χλόη και φύλλα και βάλτε τα με προσοχή στη μια πλευρά του αβγού (πρέπει να είναι ωμό).
* Τυλίξτε το αβγό με μια λεπτή κάλτσα. Βάλτε το σε μια κατσαρολίτσα με χρώμα και αφήστε το να βράσει μέχρι να πήξει. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει το έξοχο αποτύπωμα του φυτού που θα εμφανιστεί πάνω στο κέλυφος.

ΑΒΓΑ-μπατίκ

* Ανάψτε ένα κερί. Πάρτε με το κεφάλι μιας καρφίτσας λιωμένο κερί και φτιάξτε με αυτό σχέδια πάνω στο αβγό (πρέπει να είναι βρασμένο).
* Βάλτε τα αβγά σε μια κατσαρολίτσα με χρώμα. Η μπογιά πρέπει να είναι χλιαρή για να μη χαλάσει το μπατίκ. Αφήστε μέχρι να χρωματιστεί το αβγό και μετά σφουγγίστε το με ένα πανάκι.

ΑΒΓΑ κινέζικα…

Οι Κινέζοι είναι πραγματικοί καλλιτέχνες όσον αφορά τα αβγά. Από αυτούς πήραμε και την πιο κάτω συνταγή.

* Χτυπήστε γύρω γύρω το τσόφλι ενός σφιχτού αβγού και ξαναβράστε το για 30 λεπτά σε ένα ζουμί από τσάι, γαρίφαλο, γλυκάνισο και κανέλα.

Με το βράσιμο μέσα από τα ρήγματα δημιουργείται στο τσόφλι ένα όμορφο σχέδιο. Αν θέλετε, μπορείτε να τονίσετε τους χρωματισμούς των σχημάτων.

Με τα χρώματα της φύσης

Εκτός από τις συνηθισμένες μπογιές αβγών υπάρχουν και τα φυσικά χρώματα, που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας. Αυτά θα σας χαρίσουν ασυνήθιστους χρωματικούς τόνους.

* Βράστε τα αβγά σας σε φλούδες κρεμμυδιού (κίτρινο-κόκκινο-καφέ), σε καφέ ή τσάι (καφέ της άμμου), σε ζουμί από σπανάκι (πράσινο) ή από κόκκινο γογγύλι (κόκκινο-μπλε).
* Όσο για το πού θα βράσετε τα αβγά, αυτό εξαρτάται από το χρώμα που επιθυμείτε να έχετε.

Αυτό το γνωρίζετε;

* Βγάζετε τα αβγά από το ψυγείο έγκαιρα, για να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος – έτσι, δε θα σπάσουν στο βράσιμο.
* Από τη στιγμή που θα έχετε πλύνει και καθαρίσει τα αβγά είναι βασικό να τα πιάνετε με χέρια καθαρά και στεγνά, γιατί τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα μπορεί να βγουν στην επιφάνεια όταν βαφτούν.
* Αν τα χέρια σας ιδρώνουν πολύ, καλό είναι να χρησιμοποιείτε βαμβακερά γάντια, κυρίως αν τα βάφετε κρατώντας τα στο χέρι σας.

Πηγή: belife