Όταν πρόκειται για ένα bob μαλλιά, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για να υιοθετήσετε το κούρεμα της χρονιάς. Και ενώ οι περισσότερες γνωρίζουν το γαλλικό bob ή το πιο φυσικό butterfly bob, μια δημοφιλή επιλογή επιλογή αποτελεί και το Scandi bob, εμπνευσμένο από το κομψό μινιμαλιστικό στυλ των Σκανδιναβικών.

Το πλεονέκτημα αυτού του κουρέματος είναι το πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε μόνες στο σπίτι. Τι το κάνει, όμως, τόσο απλό; Η βρετανική Marie Claire, έχει όλες τις απαντήσεις.

Τι είναι το Scandi bob

Υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία του Scandi bob, αλλά για να απλοποιήσετε τη συνολική αισθητική, απλά κοιτάξτε τον τρόπο ζωής των Σκανδιναβών: τα it κορίτσια στη Σκανδιανβία είναι μινιμαλιστικά, παίζοντας με τις γωνίες και τα σχήματα με έναν οδυνηρά κομψό, «cool girl» τρόπο.

Στο ίδιο το bob τα μαλλιά είναι συνήθως κομμένα μέχρι τη γραμμή του σαγονιού ή λίγο πιο κάτω, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί για να πλαισιώσει το πρόσωπο και να κάνει τα χαρακτηριστικά σας να ξεχωρίζουν. Η Zoe Irwin, Creative Director στο Nicola Clarke at John Frieda Salons, λέει ότι το look ορίζεται από «την αμβλύτητα και την καθαριότητά του».

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά δίνει σ’ αυτό το look το έξτρα πλεονέκτημα είναι η ανύψωση των μπροστά μαλλιών και η χωρίστρα στο πλάι, που του προσδίδει όγκο και ταυτόχρονα χαλαρότητα.

 «Το flip στο μπροστινό μέρος του προσώπου είναι αυτό που σημαίνει ότι διαφέρει από το παριζιάνικο bob», εξηγεί η Zoe. «Πρόκειται για μια βαθιά πλαϊνή χωρίστρα που είναι γυρισμένη, η οποία δίνει ανύψωση στα μαλλιά».

 Η Zoe λέει ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ότι προσθέτει έναν αέρα γοητείας στο look, το οποίο κατά τα άλλα είναι αρκετά αιχμηρό και μινιμαλιστικό.

Πώς μπορείτε να χτενίσετε μόνες ένα Scandi bob

Η φύση αυτού του κουρέματος είναι ότι πρακτικά διαμορφώνεται μόνο του, γι’ αυτό και γίνεται γρήγορα όλο και πιο δημοφιλές. Είναι «εύκολο στο στυλ λόγω της απλότητάς του», σημειώνει η Zoe.

Το κλειδί είναι να τελειοποιήσετε αυτό το «flip», το οποίο, σύμφωνα με τη Zoe, εξαρτάται πραγματικά από τον τρόπο που στεγνώνετε τα μαλλιά σας και τα φτιάχνετε στη συνέχεια. Συστήνει «να γυρίζετε τα μαλλιά με τον αντίθετο τρόπο από ό,τι θα τα είχατε κανονικά» για να δημιουργήσετε επιπλέον όγκο. «Συχνά τα στεγνώνω με το πιστολάκι προς μία κατεύθυνση και μετά τα γυρίζω από την άλλη για να αποκτήσουν αυτό το επιπλέον ύψος», προσθέτει.

Τα σπρέι όγκου μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην αύξηση του κρατήματος, εδώ.

«Ο κύριος τρόπος για να φαίνεται φανταστικό είναι να το κάνετε πιο λείο, ακόμη και αν έχει ένα απαλό, ανακατεμένο κύμα», λέει η Zoe. Οπότε ουσιαστικά, ανεξάρτητα από το αν θα χτενίστε το bob σας ίσιο ή με περισσότερη κίνηση και μπούκλες, μπορείτε να τελειώσετε με κρέμα λείανσης ή/και σπρέι λάμψης για να αποκτήσετε αυτή τη σκανδιναβική, ίσια άκρη.

Ο Dale Herne στο Hershesons Fitzrovia λέει ότι αν δεν σας αρέσει αυτό το ογκώδες πλαϊνό πέταγμα, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να χτενίσετε το bob σας με μια κομψή Scandi άκρη. «Είναι τόσο ευπροσάρμοστο, δίνοντάς σας πολλές επιλογές styling, από μια κεντρική χωρίστρα που θα σας δώσει μια ισορροπημένη αίσθηση μέχρι την πλαϊνή χωρίστρα κρυμμένη πίσω από το ένα αυτί», εξηγεί.

«Ή ακόμα και να το κάνετε slicked back και να το κρύψετε πίσω και από τα δύο αυτιά για να δώσετε “σοφιστικέ σικ” αισθητική».