Ο μεγάλος εφευρέτης Τόμας Έντισον στη δεκαετία του 1920 ανακοίνωσε στον Τύπο ότι αποφάσισε να σχεδιάσει ένα μηχανισμό για τον οποίο θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν οι ζωντανοί με τους νεκρούς.

Ο Έντισον πίστευε ότι κάθε σώμα διέθετε συγκεκριμένο αριθμό από μικροσκοπικά «life units» (μονάδες ζωής), όπως ο ίδιος τα αποκαλούσε, τα οποία παραμένουν άφθαρτα και δραστήρια ακόμα και μετά τον θάνατο.

Ο δεινός εφευρέτης πειραματίστηκε για χρόνια, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, προκειμένου να δημιουργήσει έναν ισχυρό ενισχυτή ο οποίος θα εντόπιζε αυτές τις μονάδες ζωής, από τα οποία πίστευε ότι θα μπορούσε να «αλιεύσει» ήχους ή φωνές.

Ο Τύπος και οι εφημερίδες εκείνη την εποχή είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς είχαν τυφλή εμπιστοσύνη στον διακεκριμένο επιστήμονα.

Αν και ο Έντισον δήλωνε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνει έναν τέτοιο μηχανισμό να λειτουργήσει, εντούτοις δεν κατάφερε ποτέ να τον κατασκευάσει. Πέθανε το 1931 και μαζί του πέθανε και η μεταφυσική θεωρία του. Τα σχέδια του και ο «φανταστικός» μηχανισμός με τον οποίο πειραματιζόταν για χρόνια δεν βρέθηκαν ποτέ.