Αν νομίζεις ότι μπύρες και πίτσες είναι αρκετά για να μαζευτεί η παρέα σπίτι σου, είσαι γελασμένος. Μάθε πώς να φέρεις το γήπεδο στο σαλόνι σου και η παρέα δεν θα ξεκολλάει.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ, δε νομίζω να κατάφερες να πας στην Αφρική. Οι καφέδες και οι μπύρες στις καφετέριες έχουν φτάσει στα ύψη. Συνεπώς μουντιάλ απ’ τον καναπέ φέτος. Μόνος; Όχι βέβαια. Αν εξοπλιστείς κατάλληλα, οι κολλητοί και όχι μόνο, μπορεί και να κατασκηνώσουν σπίτι σου για τον επόμενο μήνα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά.

Μπύρες
Μουντιάλ και γενικότερα ποδόσφαιρο χωρίς μπύρες δεν γίνεται. Κι αν σκεφτείς ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι απαραίτητες. Εφοδιάσου και φρόντισε να είσαι γενναιόδωρος. Ας περισσέψουν, έχεις μέρες μπροστά σου να τις πιεις. Τι είναι όμως ακόμα καλύτερο από μια μπύρα; Μια παγωμένη μπύρα. Κι επειδή αν τις βάλεις τελευταία στιγμή στην κατάψυξη υπάρχει μεγάλη περίπτωση να τις ξεχάσεις μόλις αρχίσει ο αγώνας, προτίμησε το ψυγείο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν.
Tip: Παγωμένα ποτήρια μπύρας απ’ την κατάψυξη

Νηστικό αρκούδι
Σίγουρα δεν χορεύει. Η Ν. Αφρική όμως χορεύει στο ρυθμό της βουβουζέλας, όποτε φρόντισε να έχεις φαγητό για να χορέψετε κι εσείς. Μπορείς να ετοιμάσεις κάποιο σνακ(για να σου βγει και πιο οικονομικά) αλλά καλύτερα να παραγγείλεις (πιο ξεκούραστα, κλέφτες θα γίνουν τα φαγάδικα;). σκέψου βέβαια ότι δεν είσαι ο μόνος που θα παραγγείλει εκείνη τη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να φας την πίτσα ή το σουβλάκι σου ζεστά την ώρα του αγώνα, πρέπει να κάνεις την παραγγελία σου μια ώρα πριν ή αν το ματς είναι ντέρμπι καλύτερα δυο. Ξηροί καρποί και κόκα κόλες για τη χώνεψη είναι απαραίτητα.
Tip: Προτίμησε φαΐ χωρίς πολλές σάλτσες γιατί στο πρώτο γκολ θα βρεθούν όλα στο πάτωμα.

Αναπόσπαστο κομμάτι
Και δεν μιλάμε για άλλο απ’ την τηλεόραση. Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο. Αυτό σημαίνει τεχνολογία PLASMA, μίνιμουμ 42 ιντσών. Το home cinema είναι προαιρετικό. Επειδή όμως όλα αυτά είναι μηχανήματα του διαβόλου (αθάνατη Λουκά!), καλό θα είναι να έχεις και μια εφεδρική. Μην χαλάσει πριν το πέναλτι και τρέχεις πανικόβλητος.
Tip: Έχε κι ένα ραδιόφωνο back up σε περίπτωση που η αναμετάδοση απ’ την τηλεόραση είναι για κλάματα.

This is a man’s world
Απαγορεύονται αυστηρά οι γυναίκες. Δεν θες κανένας να περνά μπροστά απ’ την τηλεόραση την ώρα που σουτάρει ο Χαριστέας. Ούτε έχεις ανάγκη την μουρμούρα της. Όποτε διώξ’ την διακριτικά και πρόσφερε της απλόχερα χρόνο με τις φίλες της.
Tip: Αν δεν ξεκολλάει με τίποτα, ζήτα από τους φίλους σου να φέρουν και τις κοπέλες τους για να έχει παρέα… στην κουζίνα.

Για τζογαδόρους
Αν μου πεις ότι δεν θα παίξεις στοίχημα σ’ αυτό του μουντιάλ δεν πρόκειται να σε πιστέψω. Υπολογιστής και ίντερνετ είναι απαραίτητα για τα live σκορ. Κι αν θέλεις να το κάνεις πιο διασκεδαστικό, ετοίμασε ένα πίνακα στοιχημάτων για σένα και την παρέα σου και διοργάνωσε ένα ενδοπαρεϊστικο στοίχημα. Που ξέρεις, μπορεί να βγεις κερδισμένος.
Tip: Πάρε αρκετά κουπόνια στοιχημάτων από το πρακτορείο για να μην τρέχεις εσύ και η παρέα σου τελευταία στιγμή.

Φτιάξε ατμόσφαιρα
Πράσινη μοκέτα, σκόρπιες μπάλες ποδοσφαίρου εδώ κι εκεί, ελληνικές σημαίες, κασκόλ στα χρώματα της εθνικής και οι απαραίτητες φέτος βουβουζέλες (δεν έχω ιδέα που θα τις βρεις). Μπορείς να φανταστείς καλύτερο σκηνικό; Τα πάντα στο σαλόνι σου πρέπει να θυμίζουν γήπεδο. Απαραίτητες βέβαια και οι αθλητικές εφημερίδες.
Tip: Για να μπεις στο κλίμα της Ν. Αφρικής, πάρε και μια κούκλα βουντού για τους παίχτες της αντίπαλης ομάδας. Ποτέ δεν ξέρεις.

Και στο ημίχρονο τι;
Με τις σκόρπιες μπάλες στο ντεκόρ, παίξτε κάνα σουτάκι. Αν είσαι της τεχνολογίας, κατέβασε στο iPhone σου το Vodafone Penalty Shootout δωρεάν για να εξασκηθείς με την παρέα σου στα πέναλτι.

Μπαλκονάτο
Αν είσαι από τους τυχερούς που διαθέτουν μεγάλο μπαλκόνι-κήπο, μετέφερε όλο το παραπάνω σκηνικό έξω, μιας και είναι καλοκαιράκι.
Tip: Πάρε και κάνα φιδάκι για τα κουνούπια, μην ξύνεσαι κάθε τρεις και λίγο.

Πηγή: men24.gr