Πόδια, χέρια, πλάτη, στήθος, όλα τα μέρη του σώματος χρησιμοποιούνται από τους λάτρεις των τατουάζ για την αποτύπωση μιας αγαπημένης εικόνας ή φράσης.

Η βρετανική Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες του φωτογράφου Edward Bishop με τατουάζ στα δάχτυλα των χεριών, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά στην προσωπική ιστοσελίδα του: «Οι αρθρώσεις που χρησιμοποιούνται είναι μια από τις τελευταίες θέσεις που έχουν απομείνει διαθέσιμες για τατουάζ από τους σκληροπυρηνικούς λάτρεις αυτών. Δύσκολο να κρυφτούν, αυτά τα τατουάζ έχουν παρατσούκλι «δολοφόνοι της καριέρας» ή jobstoppers δηλαδή αυτά που σταματούν τις δουλειές. Πιο πρόσφατα, έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή ως ένα ιδανικό μέσο για την αυτο-έκφραση. Με συνδυασμούς λέξεων που είναι σχετικά περιορισμένοι η επιδέξια χρήση της γραμματοσειράς και του χρώματος από τον καλλιτέχνη δημιουργεί μοναδικά τατουάζ στις αρθρώσεις».

Τα συγκεκριμένα τατουάζ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν μια ποικιλία συναισθημάτων και όλα είναι εξαιρετικά προσωπικά καθώς τις περισσότερες φορές αφορούν κάποια κατάσταση που δεν αντιλαμβάνεται όποιος τα βλέπει (όπως δηλαδή και τα περισσότερα τατουάζ). Ο φωτογράφος έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι το έναυσμα για το έργο του ήταν η «γοητεία με το φάσμα της έκφρασης να είναι εφικτό σε ένα μικρό, αλλά εμφανή καμβά».

Πολλά από τα μηνύματα που αποτυπώνονται στα δάχτυλα είναι αινιγματικά, κάποια από αυτά μπορεί να είναι ένα σημάδι μνήμης για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο και κάποια άλλα πιθανόν αντιπροσωπεύουν μια δύσκολη στιγμή στη ζωή κάποιου. Οι φωτογραφίες δείχνουν τατουάζ σε ανδρικά και γυναικεία χέρια ενώ πολλά από αυτά δείχνουν να αποτελούν «προέκταση» τατουάζ-μανικιών στα χέρια των φανατικών του είδους.

Ο φωτογράφος μάλιστα κυκλοφόρησε το 2014 ένα αντίστοιχο βιβλίο με τατουάζ στα δάχτυλα χαρακτηρίζοντας τα «ένα περίτεχνο έργο τέχνης» και τώρα εμπλουτίζει τη συλλογή του με φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του.

Δείτε μερικές από αυτές…

tattoodaktyla1

tattoodaktyla2

tattoodaktyla3

tattoodaktyla4

tattoodaktyla5

tattoodaktyla6

tattoodaktyla7

tattoodaktyla8

tattoodaktyla9

tattoodaktyla10

tattoodaktyla11

tattoodaktyla12

tattoodaktyla13

tattoodaktyla14

tattoodaktyla15

tattoodaktyla16

tattoodaktyla17