H NASA δεν χρειάζεται το WikiLeaks, τα καταφέρνει μια χαρά και μόνη της, αφού η υπηρεσία παραδέχτηκε ότι πούλησε υπολογιστές και σκληρούς δίσκους του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων, χωρίς πρώτα να διαγράψει τα ευαίσθητα δεδομένα.

Οι υπολογιστές και οι σκληροί δίσκοι βρίσκονται ανάμεσα στα χιλιάδες αντικείμενα που πουλά η NASA ενόψει της συνταξιοδότησης των διαστημικών λεωφορείων το 2011.

«Από τον έλεγχό μας διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις των πρακτικών ασφάλειας στα συστήματα πληροφορικής, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αντικανονική αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών για τα διαστημικά λεωφορεία και άλλα προγράμματα της NASA» ανακοίνωσε ο Γενικός Επιθεωρητής της υπηρεσίας Πολ Μάρτιν.

Όπως αναφέρει το Reuters, η έκθεση του Μάρτιν αναφέρεται σε 14 υπολογιστές του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στη Φλόριντα, από τους οποίους οι 10 είχαν ήδη πουληθεί. Αναφέρεται επίσης σε σκληρούς δίσκους που απουσίαζαν από το διαστημικό κέντρο και το Ερευνητικό Κέντρο Λάνγκλεϊ στη Βιρτζίνια. Ορισμένοι από αυτούς βρέθηκαν αργότερα αποθηκευμένοι σε έναν μεγάλο κάδο, στον οποίο είχε πρόσβαση το κοινό.

Οι επιθεωρητές εντόπισαν επίσης υπολογιστές προς πώληση οι οποίοι ανέγραφαν διευθύνσεις IP (Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου) της NASA, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν σε χάκερ πρόσβαση στο εσωτερικό της δίκτυο.
πηγή: pathfinder