Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών, «Athens Digital Arts Festival» (ADAF), υποστηρίζουν με τα ευρυζωνικά δίκτυα και τις υπηρεσίες τους ο ΟΤΕ και η COSMOTE, δίνοντας μια νότα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας.

Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, στη Διπλάρειο Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου, το Athens Digital Arts Festival θα παρουσιάζει εκθέσεις, προβολές, live performances, workshops και διεθνή αφιερώματα που προβάλουν έργα τέχνης βασισμένα στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που στηρίζουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE ως χρυσοί χορηγοί, στην κατηγορία «Web Art with OTE VDSL», μέσα από διαδραστικές εφαρμογές το κοινό μπορεί να συνδυάσει εικόνες, ήχους και σχήματα στην οθόνη του και να τα επικοινωνήσει στους φίλους του μέσω των social networks, αξιοποιώντας τις γρήγορες ταχύτητες του δικτύου VDSL του ΟΤΕ.

Συμμετέχοντας σε ένα κυνήγι θησαυρού μέσα από το διαγωνισμό «OTE VDSL 5 elements», οι επισκέπτες θα μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για να διεκδικήσουν ένα smartphone.

Το OTE VDSL θα βρίσκεται και στο εργαστήριο «Superglue – Online Independence», όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους τοπικό δίκτυο, χρησιμοποιώντας προεγκατεστημένους servers που θα είναι διαθέσιμοι για το κοινό.

Μέσω της εικονικής βιβλιοθήκης του Cosmotebooks.gr, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 21 τίτλους βιβλίων σχετικά με computing, τεχνολογία, τέχνες, αρχιτεκτονική και φωτογραφία. Με τρεις μόνο κινήσεις οι επισκέπτες θα μπορούν να αποκτήσουν το βιβλίο της αρεσκείας τους με την εφαρμογή CosmoteΒooks Fastbuy για smartphones, η οποία συνδυάζεται αποτελεσματικά με την τεχνολογία των QR Codes.

Τέλος, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη μουσική βραδιά, το Σάββατο, 23 Μαΐου, στις 22:00, με αγαπημένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα του Jumping Fish της COSMOTE, όπως οι Echo Trai, Ex-Girlfriend’s Perfume και Idra Kayne.