Στροφή σε έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα φαίνεται να κάνει τo DropBox αφού αποφάσισε να εμπλουτίσει τις δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες της υπηρεσίας, επιτρέποντας τα σχόλια στα αρχεία που διαμοιράζεται κανείς στο cloud.

Στόχος του σχολιασμού που θα επιτρέψει είναι να αποτελέσει σε πολλές περιπτώσεις ένα εργαλείο αύξησης της παραγωγικότητας του. Όπως διευκρινίζεται τα σχόλια θα μπορούν να εμφανιστούν σε ένα ξεχωριστό πεδίο, στο μενού προεπισκόπησης κάθε αρχείου στο cloud. Παράλληλα, θα ενημερώνεται ο κάθε χρήστης του DropBox με ένα email κάθε φορά που δημιουργείται ένα νέο σχόλιο σε κάποιο αρχείο του, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται και η δυνατότητα για mentions και τη χρήση του συμβόλου @ πριν από ένα όνομα, δηλαδή με την λογική του Twitter.

Βέβαια κάθε χρήστης που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την νέα δυνατότητα μπορεί να την απενεργοποιήσει εντελώς μέσω του λογαριασμού του καθώς και να την ενεργοποιήσει όποτε το χρειάζεται.

Με την νέα δυνατότητα του σχολιασμού που βάζει πλέον το DropBox στο σύστημα διαμοιρασμού αρχείων, μπορεί να γίνεται μία συζήτηση πάνω σε ένα δεδομένο αρχείο, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει κατά πολύ τους business χρήστες, αλλά και όσους συνεργάζονται με άλλους από απόσταση.

Αρχικά η δυνατότητα σχολιασμού θα προσφέρεται στην web εκδοχή του DropBox, και αργότερα θα διατεθεί και για τις mobile εφαρμογές της υπηρεσίας σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.