Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η πιο προηγμένη εταιρεία κατασκευής drone, δηλαδή αυτόνομων ρομποτικών σκαφών, δεν εδρεύει στη Σίλικον Βάλει, αλλά στην Κίνα και ακούει στο όνομα «SZ DJI Technology Co.».

Γνωστή και σαν DJI, η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση από επενδυτές ύψους 10 δισ. δολαρίων, κάτι που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της στο CNN.

Η ανερχόμενη κινεζική εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης drone, προσφέροντας συσκευές επαγγελματικού επιπέδου σε καταναλωτές, προς περίπου 1.000 δολάρια. Εφόσον το χρήμα εισρεύσει, η εταιρεία αξίας 10 δισ. θα βρεθεί μεταξύ της ελίτ των τεχνολογικών startups.

Τα drones της DJI σχεδιάζονται με 4 έλικες και είναι εύκολο να ελεγχθούν από πρωτάρηδες. Ένα από τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας, το Phantom 3, έρχεται εξοπλισμένο με κάμερα που τραβάει βίντεο 4K ή 1080p και έχει εμβέλεια 2 χιλιομέτρων, σημειώνει σε σχετικό άρθρο το CNN.

Αξιοσημείωτη είναι η πορεία εξέλιξης της εταιρείας: Το 2006, η εταιρεία με έδρα τη Σεντζέν είχε μόλις ένα μικρό γραφείο. Σήμερα, λίγα χρόνια μετά, απασχολεί πάνω από 3.000 εργαζόμενους και διαθέτει γραφεία σε ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία και αλλού. Είναι με διαφορά ο βασικός κατασκευαστής drone.