Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι η εταιρεία θα φροντίσει ώστε να τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια τα νέα της γραφεία. Το κόστος μάλιστα του σχεδίου ανέρχεται σε 848 εκατομμύρια δολάρια.

«Εμείς στην Apple ξέρουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα», δήλωσε ο Τιμ Κουκ στο τεχνολογικό συνέδριο της Goldman Sachs στο Σαν Φρανσίσκο, προσθέτοντας ότι «πέρασε ο καιρός για συζητήσεις, φτάσαμε στο σημείο που πρέπει να αναλάβουμε δράση».

Τα σχόλια του Τιμ Κουκ για το θέμα επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Apple, Κρις Γκάιθερ.

Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας ηλιακών πάνελ επίσης επιβεβαίωσε τη συνεργασία, λέγοντας στην The Huffington Post ότι η Apple είναι «υποχρεωμένη να αγοράσει ηλεκτρικό ρεύμα από το εργοστάσιο που φτιάχνουμε για να δίνουμε ενέργεια στο αρχηγείο τους και στο κέντρο δεδομένων τους».

Η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone βρίσκεται αυτή την εποχή στη φάση της κατασκευής του νέου αρχηγείου στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Όταν λοιπόν γίνει η μεταφορά των γραφείων στο νέο αρχηγείο, αναμένεται να ηλεκτροδοτείται από το πρώτο ενεργειακό πάνελ της Καλιφόρνια, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016.

Η Apple υπέγραψε συμβόλαιο 25 ετών με την εταιρεία, στη μεγαλύτερη σχετική συμφωνία που έχει υπογραφεί.

Η Greenpeace, πάντως, επαίνεσε την κίνηση της Apple.