Ο Τιμ Κουκ (Tim Cook), το Νο.1 πρόσωπο της Appel, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της Silicon Valley και… ως τέτοιος, παραμένει πάντα στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Πριν από λίγο καιρό, ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας–κολοσσού ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, γράφοντας το εξής: «Δεν έχω αρνηθεί ποτέ τη σεξουαλικότητα μου, ούτε την έχω παραδεχτεί δημόσια, μέχρι σήμερα. Οπότε ας είμαι ξεκάθαρος: Είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και θεωρώ την ομοφυλοφιλία μου ένα από τα σημαντικότερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός».

Σημαντικές στιγμές από την πορεία του Τιμ Κουκ μέχρι τώρα

Ο Τιμ Κουκ γεννήθηκε στο Robertsdale της Αλαμπάμα και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Auburn, όπου σπούδαζε βιομηχανική μηχανική.

Δε θεωρούνταν πάντα ως πιθανός «κληρονόμος» της αυτοκρατορίας του Στιβ Τζομπς και πολλοί πίστευαν ότι δε θα κατάφερνε ποτέ να καταλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, γράφει ο Adam Lashinsky στο βιβλίο του «Inside Apple».

Προτού ενταχθεί στην ομάδα της Apple, ο Κουκ εργαζόταν επί 12 χρόνια στην ανταγωνίστρια εταιρεία, IBM.

Το διάστημα αυτό παρακολουθούσε νυχτερινά μαθήματα στο πανεπιστήμιο Duke απ’ όπου πήρε το MBA του.

Ο Lashinsky γράφει ακόμη ότι ο Κουκ και ο Τζομπς δεν είχαν πολλά κοινά, «εκτός από μια ιδιαίτερη λατρεία για τις μεγάλες επιτυχίες rock-and-roll της δεκαετίας του ’60».

Λέγεται, ότι είναι εξαιρετικά ολιγαρκής… καθώς αγόρασε ένα σπίτι 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια το 2010, ενώ η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Business Insider.

Ενώ άλλοι επιλέγουν εξωτικές διακοπές σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, οι ιδανικές διακοπές για τον Τιμ Κουκ είναι… η πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Ο Στιβ Τζομπς του είχε δώσει την εξής συμβουλή: «Ποτέ μην αναρωτηθείς τι θα έκανε ο Τζομπς. Να κάνεις απλά αυτό που είναι το σωστό».