Δύο μαθήτριες λυκείου στη Νέα Υόρκη σχεδίασαν ένα βιντεοπαιχνίδι για… την έμμηνο ρύση. Στόχος των δύο μαθητριών είναι να πάψει η έμμηνος ρήσης να θεωρείται κοινωνικό ταμπού.

Το παιχνίδι ονομάζεται Tampon Run και στόχος του παίκτη είναι να αντιμετωπίσει τους εχθρούς, πετώντας τους… ταμπόν!

Οι μαθήτριες Andrea Gonzales και Sophie Houser σχεδίασαν το παιχνίδι στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον προγραμματισμό.

«Οι περισσότερες γυναίκες έχουν εμμηνόρροια για μεγάλο τμήμα της ζωής τους. Είναι, από κάθε άποψη, φυσιολογικό. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι, τόσο άντρες, όσο και γυναίκες, νιώθουν άβολα να μιλήσουν για οτιδήποτε έχει να κάνει με την εμμηνόρροια. Το ταμπού που μας περιβάλει “διδάσκει” τις γυναίκες ότι μια φυσιολογική λειτουργία του σώματος είναι ντροπιαστική και άσχημη», διαβάζουμε στην αρχή του παιχνιδιού.

«Το Tampon Run είναι ένας τρόπος να συζητήσουμε το ταμπού με έναν εύκολο τρόπο. Αντί να κρατά όπλο, η δρομέας κρατά ταμπόν και αντί να πυροβολεί τους εχθρούς, η δρομέας τους πετά ταμπόν. Παρόλο που η ιδέα του βιντεοπαιχνιδιού, μπορεί να είναι περίεργη, είναι ακόμη πιο περίεργο που η κοινωνίας μας αποδέχεται και θεωρεί φυσιολογικά τα όπλα και τη βία μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια, τη στιγμή που εξακολουθούμε να μην μπορούμε να μιλήσουμε για τα ταμπόν και την περίοδο», σημειώνεται.