Επί αρκετό καιρό άνθρωποι σε πολλές χώρες του κόσμου κυκλοφορούσαν με ένα iPhone στο χέρι και απαθανάτιζαν ότι τους έκανε εντύπωση. Εκείνο που θεωρούσαν ότι μπορούσε να τους δώσει την πρόκριση στην τελική φάση των 7ων βραβείων φωτογραφίας iPhone (IPP), αρκεί να μπορούσε να ενταχθεί σε μια από τις 16 κατηγορίες που περιλαμβάνει.

Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό – οποίος δε διοργανώνεται από την Apple, αλλά από μια ιδιωτική εταιρεία- στον οποίο συμμετέχουν άνθρωποι από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι Καναδάς, Γερμανία, Κίνα, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Μεξικό, Ρουμανία, Νότιος Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και ΗΠΑ. Οι τρεις μεγάλοι νικητές -ένας ανά κατηγορία (από τις καλύτερες εξ αυτών) που θα επιλέξουν οι κριτές-, θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουνίου μέσα από χιλιάδες συμμετοχές, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Προς το παρόν όμως, οι διοργανωτές επέλεξαν τους φιναλίστ. Από τα «κλικ» τους ξεχώρισαν ορισμένα εκπληκτικά φωτογραφικά στιγμιότυπα τραβηγμένα με την 8 megapixel κάμερα του iPhone. Η κάθε συμμετοχή στο διαγωνισμό κόστιζε περί τα 4,5 ευρώ και κριτές διάλεξαν φωτογραφίες από κατηγορίες όπως η αρχιτεκτονική, η τέχνη, τα λουλούδια, τα παιδιά, τα τοπία, αλλά και το φαγητό.

Ορισμένες από τις καλύτερες φωτογραφίες των φιναλίστ που επελέγησαν: