Τα Gigaset QV830 και QV1030, είναι τα δύο νέα tablet 8 και 10 ιντσών αντίστοιχα, με τα οποία η Gigaset κάνει την εμφάνιση της στην αγορά. Ο στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας και απόδοσης προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Το στιβαρό μικρό, διαστάσεων 8”, εντυπωσιάζει με το μεταλλικό του φινίρισμα και την υψηλή ποιότητα των υλικών του. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και αποτελείται από οθόνη ανθεκτική σε γρατζουνιές, ανάλυσης 1024 x 768 pixels με 160 dpi.

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Cortex A7 στα 1,2GHz, αποτελεί την καρδιά της συσκευής και εγγυάται άμεση απόκριση και μεγάλη ταχύτητα επεξεργασίας, ενώ η πρόσβαση στο δίκτυο εξασφαλίζεται με το WLAN 802.11/a/b/g/n στα 2,4GHz. Η διασύνδεση της συσκευής ολοκληρώνεται με τις συνδέσεις GPS, USB ΟΤG και Bluetooth 4.0.

Δύο κάμερες ή εμπρόσθια 1,2 megapixels και η πίσω 5 megapixels αυτόματης εστίασης, αναλαμβάνουν την φωτογραφία αλλά και τη βίντεο-συνομιλία. Στην εσωτερική μνήμη των 8GB ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει παιχνίδια, φωτογραφίες ή εφαρμογές, ενώ μπορεί να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο με χρήση κάρτας MicroSDHC.

Υπεύθυνη για τις 240 ώρες αναμονής της συσκευής είναι μία μπαταρία τεχνολογίας πολυμερούς λιθίου και χωρητικότητας 3260mAh, χάρη στην οποία είναι δυνατή η αναπαραγωγή μουσικής για 65 ώρες ή 7ώρες παρακολούθησης βίντεο.

Το εντυπωσιακών χαρακτηριστικών μεγαλύτερο QV1030, αποτελείται από την υψηλής απόδοσης οθόνη 10,1” ιντσών, ανάλυσης 2560 x 1600pixels με 300dpi που μαγνητίζει με την χρωματική της απόδοση παρακολουθώντας ταινίες, φωτογραφίες και παιχνίδια σε υψηλή ανάλυση HD.

Ο πολύ ισχυρός τετραπύρηνος επεξεργαστής Nvidia T40S Cortex A15 στα 1,8 GHz είναι υπεύθυνος για την ταχύτατη απόκριση της. Στην εσωτερική μνήμη των 32GB μπορούν να αποθηκευτούν εφαρμογές, ταινίες ή βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την αυτόματης εστίασης πίσω κάμερα των 8 megapixels ακόμα και αν οι συνθήκες φωτισμού είναι χαμηλές, αφού η συσκευή περιλαμβάνει dual-LED flash.

Η εμπρόσθια κάμερα των 1,2 megapixels αναλαμβάνει την βίντεο επικοινωνία η οποία επιτυγχάνεται με σύνδεση WLAN dual band στα 2,4 και 5 GHz.

Την κατασκευασμένη από αλουμίνιο συσκευή ζωντανεύει η μπαταρία πολυμερούς λιθίου, χωρητικότητας 9000mAh που αποδίδει 240 ώρες αναμονής, 10 ώρες απροβλημάτιστο σερφάρισμα ή 7 ώρες παρακολούθησης βίντεο, απολαμβάνοντας τον στερεοφωνικό ήχο των ενσωματωμένων ηχείων της συσκευής.

Επιπλέον η σύνδεση στερεοφωνικών ακουστικών μπορεί να γίνει χάρη στην υποδοχή τύπου καρφί 3,5 χιλιοστών, ενώ η συσκευή περιλαμβάνει Bluetooth 4.0, GPS, θύρα microUSB OTG και υποδοχή microSDHC.

Οι συσκευές είναι πιστοποιημένες από την Google για χρήση του λειτουργικού συστήματος Android 4.2.2, γνωστού και ως Jelly Bean και είναι διαθέσιμες σε μαύρο και ασημί.

Η λιανική τιμή του QV830 είναι 149 ευρώ, ενώ του QV1030 διαμορφώνεται στα 349 ευρώ