Η Apple ξεκίνησε να αφαιρεί εφαρμογές που προσφέρουν στους χρήστες «επιβραβεύσεις» όταν βλέπουν κάποιο βίντεο ή κάνουν κάποια κοινοποίηση σε κοινωνικά δίκτυα.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στον επανασχεδιασμό του περιεχομένου και ανακάλυψης αυτού που στοχεύει η εταιρεία για το App Store της στο iOS 8.

Με βάση τις αλλαγές οι εφαρμογές δεν μπορούν να υποκινούν και παρακινούν τον χρήστη σε κοινοποιήσεις για να αποκτήσει διάφορες επιβραβεύσεις.

Παιχνίδια όπως για παράδειγμα το δημοφιλές «Candy Crush», είναι δομημένα πάνω σε αυτό τον μηχανισμό που η Apple πλέον απαγορεύει. Επίσης, απαγορεύει εφαρμογές να κάνουν διαφήμιση άλλων εφαρμογών.

Με το ανασχεδιασμένο App Store του iOS 8 οι χρήστες μπορούν να ανακαλύπτουν νέο περιεχόμενο με ένα διαφορετικό μηχανισμό που θα κάνει την αναζήτηση ευκολότερη για τους χρήστες.

Ακόμη η Apple δεν έχει ξεκαθαρίσει σε τι βαθμό θα απαγορεύσει τις κοινοποιήσεις σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πλέον είναι εμφανές πως θα χτυπήσει τους προγραμματιστές που προσπαθούσαν να προωθήσουν περιεχόμενο τους εκτός App Store μέσω τον μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή του εσωτερικού promoting τρίτων εφαρμογών.

Πηγή: appleworldhellas.com