Μετά τις περιπέτειες με τη σύλληψή του, τα πρόστιμα, τις δίκες που δεν λένε να τελειώσουν και άλλα πολλά, ο «τρελός» της τεχνολογικής βιομηχανίας περνάει τώρα στην αντεπίθεση, καθώς θεωρεί ότι οι αμερικανικές Αρχές, επικουρούμενες από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, τον στοχοποίησαν όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα χολιγουντιανά στούντιο!

Και δίνει πια 5 εκατ. δολάρια σε όποιον «σφυρίξει» πληροφορίες κατά του Χόλιγουντ, εν είδει Έντουαρντ Σνόουντεν της κινηματογραφίας δηλαδή.

Ο Kim Dotcom είναι στα μέσα της δικαστικής διαμάχης του και ψάχνει τώρα κάθε διαθέσιμη βοήθεια, καθώς οι αντίδικοί του είναι πανίσχυροι. Ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση έκανε χάρη στους χολιγουντιανούς παραγωγούς όταν κατέβασε το διαβόητο site του, το MegaUpload.

Ο Dotcom ισχυρίζεται δημόσια ότι το Χόλιγουντ έκανε μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση, στην οποία τα στούντιο θα παρείχαν την απαραίτητη επιρροή για να επανεκλεγεί ο Ομπάμα, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη συγκατάθεση της κυβέρνησης για να βγει offline το MegaUpload.

Το θέμα είναι ότι αν δεν καταφέρει να αποδείξει τις παράνομες δοσοληψίες Χόλιγουντ και κυβέρνησης στο δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας (όπου και δικάζεται), τότε θα εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, εκβιασμούς και παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων φυσικά.

Κι έτσι ο Dotcom ψάχνει τώρα απεγνωσμένα πληροφορίες που να αποδεικνύουν παράνομες ή ανήθικες δράσεις τόσο της αμερικανικής και νεοζηλανδικής κυβέρνησης, όσο και των μυστικών υπηρεσιών ή των αρχών του νόμου.

Η αυτοκρατορία του Megaupload, της διαβόητης πλατφόρμας διαμοιρασμού ταινιών, μουσικής, παιχνιδιών κ.ά., έκλεισε τον Ιανουάριο του 2012, όταν και ξεκίνησαν οι νομικές περιπέτειες του 40χρονου ιδρυτή της…