Η Intel αποκάλυψε ένα ρομπότ που περπατάει, μιλάει και μπορεί να στέλνει tweets, το οποίο τυπώνεται σε σπίτι.

Το περίπου 75 εκατοστών ρομπότ, με την ονομασία Jimmy, συναρμολογείται από μέρη εκτυπωμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Τα σχέδια εκτύπωσης θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες.

Το κόστος του κιτ συναρμολόγησης θα είναι περίπου 1.600 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Ωστόσο, αναμένεται να πέσει κάτω από τα 1.000 δολάρια σε λίγα χρόνια.

Στο κιτ θα περιλαμβάνονται και ορισμένα μηχανικά μέρη του ρομοπότ που δεν εκτυπώνονται, καθώς και ο επίσης μη εκτυπώσιμος επεξεργαστής Edison της Intel.

Το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί κατάλληλα, ώστε να τραγουδά, να μιλά διάφορες γλώσσες, να στέλνει μηνύματα στο Twitter, να σερβίρει ποτά και πολλά άλλα.

Οι ιδιοκτήτες ρομπότ όπως ο Jimmy θα μπορούν να τα προγραμματίζουν κατά βούληση για να κάνουν μοναδικά πράγματα, ενώ θα μπορούν να μοιράζονται με άλλους χρήστες τα προγράμματα αυτά, με την μορφή εφαρμογών που θα μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο.

Η Intel προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στις νέες τεχνολογίες και, μεταξύ άλλων, στοχεύει στη δημιουργία «έξυπνων» ρούχων, καθώς και στην κατασκευή συναρμολογούμενων και αυτόνομων ιπτάμενων ρομπότ (drones), που θα απευθύνονται στους χομπίστες.